Talar ut om sorgen efter flygkraschen

Foto: Andre Penner / TT / NTB Scanpix
De enda tre Chapecoense-spelarna som överlevde flygkraschen, Neto till vänster, målvakten Follmann i rullstolen och Alan Ruschel till höger.
FOTBOLL

Hélio Hermito Zampier Neto var en av blott sex överlevande när Chapecoenses flygplan kraschade den 28 november.

Nu har han återvänt till lagets omklädningsrum på Arená Condá och för Marca berättar han om känslorna.

– Det första jag tänkte på när jag kommer hit är alla mina vänner som dött, säger han.

Brasilianska Chapecoense var på väg mot sin största match någonsin när LaMia Flight 2933 kraschade i Colombia.

Bara sex personer överlevde. För mittbacken Hélio Hermito Zampier Neto, mer känd som bara Netó, innebar kraschen 14 dagar i koma innan hans väg tillbaka började.

Sedan en kort tid tillbaka har han genomfört sin rehabilitering på hemmaarenan Arená Condá. För Marca berättar han om sina känslor att vara tillbaka i fotbollsmiljön igen.

– Det första jag tänkte på när jag kommer hit är alla mina vänner som dött. Skämten vi drog, snacket vi hade just här och alla skämt vi drog. Det har varit väldigt svårt i början men jag står upp och möter det här med all tänkbar seriositet, säger han.

”Tiden i Colombia var tortyr”

Han berättar hur han då och då övermannas av minnen och känslor från ingenstans.

– Ibland tror jag att jag har kontroll på allting, men minnen kommer vid alla tänkbara tidpunkter. Jag saknar skämten som Thiago drog och alla roliga tider vi haft. All min sorg kommer från att jag aldrig kommer att återse dem.

Marca: Kan du sova om nätterna?

– Jag sover mycket bättre nu, även om jag alltid minns minna vänner innan jag somnar. Min tid i Colombia var tortyr, då vaknade jag varje timme och tankarna bara snurrade. Det var svåra tider, men nu är jag lugnare, mitt huvud är lugnare.

ARTIKELN HANDLAR OM