Rosenberg sätter ned foten i Kuhn-kritiken

Vill ha stopp på debatten: ”Det räcker nu”

FOTBOLL

MALMÖ. Allan Kuhn tog SM-guld men sparkades från Malmö FF.

Pa Konate och Franz Brorsson har sågat tränaren – men nu vill lagkaptenen Markus Rosenberg sätta punkt.

– Efter att Pa var ute och pratade tror jag att alla har förstått att det räcker, säger han till Sportbladet.

Foto: Andreas Hillergren

I fjol tog Malmö FF guld med Allan Kuhn, men tränaren fick ändå sparken efter säsongen. Det kom ut uppgifter om att spelargruppen var missnöjd med Kuhn – och både mittbacken Franz Brorsson och vänsterbacken Pa Konate har gått ut och kritiserat honom. Konate tyckte att Khun ”inte var en lämplig tränare för Malmö FF” och ”ingen stark ledare”.

Då bröt Kuhn sin mediatystnad i en intervju med danska BT.

– Jag tycker att det är tråkigt att det kommer sådan kritik i kölvattnet av en säsong. Men jag förhåller mig till att jag bland annat blev uppringd av Markus Rosenberg, som sa att varken han eller andra i truppen hade något med mitt avsked att göra, sa Kuhn till BT.

Bekräftar telefonsamtalet

Efter MFF:s premiärträning på Malmö IP frågade Sportbladet lagkaptenen Markus Rosenberg hur han ser på kritiken kring Kuhn.

– Det har väl inte varit mycket, det var Pas utspel. Annars tycker jag att det har varit ganska bra, säger Rosenberg.

Rosenberg medger att han ringde Kuhn.

– Ja, det var längesen, det var ju efter att han fick kicken. Vad som har hänt efteråt är egentligen bara en intervju från Pa, sen har alla hållit ganska låg profil och alla tycker ungefär samma sak. Det är en sak som har hänt och efter att Pa var ute och pratade tror jag att alla har förstått att det räcker.

Rosenberg är tydlig med att han vill blicka framåt.

– Vi hade ett bra år med Allan som hade kunnat bli mycket bättre, men det hade också kunnat bli sämre. All respekt för honom, nu har vi en ny tränare i Magnus (Pehrsson). Punkt slut.