De Bruyne gjorde fyra (!) mål i krossen

Uppdaterad 2022-05-12 | Publicerad 2022-05-11

Hattrick redan efter 24 minuter.

Kevin De Bruyne hade stor show och gjorde till slut fyra (!) mål i Manchester Citys 5–1-kross mot Wolverhampton.

– Det känns väldigt speciellt, säger han efter succén.

Följ ämnen i artikeln

Titelkampen mellan Manchester City och Liverpool tätnar.

City behövde en seger borta mot Wolverhampton i kväll för att befästa serieledningen och försprånget med två omgångar kvar i ligan.

Då klev Kevin De Bruyne fram och avgjorde matchen på egen hand.

Belgaren slog till med sitt första hattrick i Premier League – på bara 24 minuter.

Galet poängfacit

Men han nöjde sig inte där.

I den 60:e minuten prickade 30-åringen även in sitt fjärde (!) mål, och hade därefter ett skott stolpen, i matchen som till sist slutade med en 5–1-seger efter att Raheem Sterling gjort det sista målet.

– Det känns väldigt speciellt. Det kunde ha blivit fem (han hade ett i stolpen i slutet). Vi kontrollerade matchen på ett bra sätt och kunde ha gjort ännu fler mål, säger ”KDB” efteråt.

Enligt Twitterkontot City Xtra har De Bruyne nu varit involverad i 202 mål på sina 305 matcher (86 mål och 116 assist) för klubben i alla tävlingar.

– Kevin har varit ”outstanding” de senaste månaderna och sett över hela säsongen vår viktigaste spelare. Inte bara chanserna han skapar, målen han gör och allting därtill. Han är så osjälvisk och tänker alltid på lagets bästa, säger Pep Guardiola.

Två omgångar kvar

Manchester City har nu tre poäng, och fem mål, till godo på Liverpool.

De ljusblå möter West Ham på bortaplan på söndag innan de tar emot Aston Villa hemma på Ethiad Stadium i den avslutande Premier League-omgången veckan därpå.

Liverpool ställs mot Southampton på hemmaplan och Wolverhampton på bortaplan.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.