Svenska spelarnas VAR-ilska: ”Så jävla frustrerande”

Englands 2–0 mål godkändes efter en lång VAR-granskning.

Felaktigt enligt förre elitdomaren Jonas Eriksson.

– Det är bara så jävla frustrerande, säger landslagets Nathalie Björn.

Sverige blev överkörda med 4–0 i semifinalen av England. Lucy Bronze nickade in 2–0 i inledningen av den andra halvleken där Hedvig Lindahl skymdes av Lauren Hemp.

Men efter en lång VAR-granskning så godkändes målet. Felaktigt menar SVT-experten och förre elitdomaren Jonas Eriksson som menar att linjer från ribbans skugga indikerar att Hemp var på fel sida.

”Allt beror på hur tjock linje man drar och varifrån”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

”Det är inte skitkul”

Nathalie Björn var besviken på situationen efter förlusten.

– Hela den här jävla turneringen har det varit så att VAR har gått in. Det är väl jättebra att vi har VAR men vi kan inte ha det om rätt beslut inte tas, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att det kan vara en matchavgörande situation men sedan ska vi göra mål på våra chanser ändå. Det är bara så jävla frustrerande och vi har fått fem mål bortdömda och så får de med sig ett mål, det är inte skitkul att få det upptryckt i ansiktet.

”Gör inte sitt jobb...”

Magdalena Eriksson om VAR.

– Det är ganska talande för vår turnering, det har varit en uppförsbacke för oss på många sätt i den här turneringen. Man behöver flyt med sig i en turnering men det har inte funnits där för oss, säger hon.

– Det förvånar mig inte, det är inte första gången i det här mästerskapet som VAR inte gör sitt jobb, säger Kosovare Asllani.

Magdalena Eriksson och Kosovare Asllani, båda kritiska mot VAR under EM.
Magdalena Eriksson och Kosovare Asllani, båda kritiska mot VAR under EM.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.