Chelsea-stjärnorna fick packa väskorna tidigt – efter sanktionerna

Chelseastjärnorna är vana vid ett liv i lyx.

Men när klubbens ägare Roman Abramovitj åkte på sanktioner fick klubben dra ner lite på förmånerna.

– Vi var tvungna att spara in pengar på vissa saker, säger Timo Werner.

Följ ämnen i artikeln

Chelsea brukar inte behöva snåla när de ska resa iväg på bortmatcher. Men när brittiska myndigheter införde sanktioner mot den ryske ägaren Roman Abramovitj tvingades Premier League-klubben att tänka om.

Abramovitj fick sina tillgångar frysta och klubben blev nödgad att lägga om sina rutiner en del.

– Våra väskor och saker skulle vara ute från rummen klockan 11 när vi hade spelat Champions League-match kvällen före, till exempel. Tidigare kunde våra väskor stanna i rummen så länge som vi behövde stanna. Det var små saker som var lite roliga. Ingenting att oroa sig för, säger anfallaren Timo Werner till The Mirror.

Dessutom kunde de inte längre åka med två bussar till matcherna.

– Vi fick sitta lite närmare varandra. Vi var tvungna att in spara pengar på vissa saker, vilket var lite annorlunda än vad vi är vana vid på hotell och sådana saker, säger Werner.

Ny amerikansk ägare

Abramovitj har ägt Chelsea sedan 2003, men i slutet av april stod det klart att amerikanen Todd Boehly köpt klubben för drygt 40 miljarder kronor.

Det återstår fortfarande en del pappersarbete innan Boehly officiellt blir ny Chelsea-ägare.

– Vi hörde givetvis mycket i pressen och i media. Vad som händer, vem som ska bli ny ägare, vad som händer om vi inte hittar en ny ägare. Jag tycker att klubben gjorde ett bra jobb genom att hålla så mycket av det som möjligt borta från spelarna, säger Werner.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.