Officiellt: Vilhelmsson lämnar IFK Göteborg

Oscar Vilhelmsson lämnar IFK Göteborg.

Under tisdagen presenterades den 18-årige talangen av tyska Darmstadt.

– Jag tror att Darmstadt är ett bra steg för mig, säger Vilhelmsson i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln

Under sommaren har IFK Göteborgs 18-årige anfallare Oscar Vilhelmsson uppgetts vara aktuell för flera utländska klubbar.

Bland annat har tjeckiska Slavia Prag och de nederländska klubbarna Groningen och Vitesse visat intresse.

Nu föll valet i stället på tyska Darmstadt, som spelar i Zweite Bundesliga.

– Det är en familjär atmosfär här och förutsättningarna är bra. I diskussionerna med de ansvariga visade de att de verkligen ville ha mig, säger Vilhelmsson på Darmstadts hemsida.

18-åringen har skrivit ett fyraårskontrakt med klubben som löper ut 2026.

– Vi är nöjda med att vi lyckades göra affär innan försäsongen börjar. Trots att Oscar bara är 18 år har han regelbundet spelat i anrika IFK Göteborg i Sveriges högstaliga. Oscar är just nu en av de mest lovande talangerna inom svensk fotboll och har valt oss trots stor konkurrens, säger Darmstadts sportchef Carsten Wehlmann.

Blåvitt kan få 16 miljoner

Vilhelmsson debuterade i IFK Göteborg som 15-åring i svenska cupen och blev klubbens yngste målskytt någonsin på herrsidan i debuten. Totalt har han gjort fyra ligamål på 28 matcher i allsvenskan.

Enligt tyska Sky Sport betalar Darmstadt 1,5 miljoner euro, motsvarande 16 miljoner kronor, för 18-åringen inklusive bonusar.

Oscar VIlhelmsson.
Oscar VIlhelmsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.