Berglund besviken efter petningen: ”Klart det är bittert”

Emma Berglund, 33, petades från den svenska EM-truppen.

Nu berättar FC Rosengårds mittback om besvikelsen.

– Det kommer alltid varit en tagg i hjärtat när man sitter hemma och kollar på när man önskar att man var där, säger hon.

Solen letar sig in bakom läktaren på Skytteholms IP. Rosengård har precis besegrat AIK med i den sista omgången av den damallsvenska vårsäsongen och Emma Berglund fastställde slutresultatet till 6–0.

– Måltjuven Berglund var framme. Jag kanske hade velat göra mål på någon av hörnorna i början men jag tar det.

Nu väntar ett två månader långt EM-uppehåll och Berglund får se flera av sina lagkamrater packa väskorna för att åka till England.

Själv lämnades hon utanför den svenska EM-truppen.

– Det har varit blandade känslor verkligen. Jag har tyckt att jag har gjort en jättebra insats för att känna att jag skulle kunna vara där och bli uttagen, säger hon.

Bad att få lämnas utanför

Den 33-åriga mittbacken som debuterade i landslaget redan 2011 har varit med under samlingarna under våren, vilket gör att det känns extra surt att inte vara en av de 23.

– Mästerskapsbubblan har blivit mindre och mindre till att slutas nu. Att känna att man är utanför är klart bittert till en viss del, besvikelse till en annan.

Emma Berglund missade även fjolårets OS, men det avslöjar hon att det var efter eget initiativ.

– Fram till OS så var det en annan känsla i min kropp. Det jag såg framför mig var att det skulle bli en tuff sommar om jag skulle bli uttagen och vi hade en tuff höst som väntade, säger hon och fortsätter:

– Så vi tog ett samtal inför uttagningen där jag sa att det är bättre och lämna mig utanför. Sen om jag hade varit med eller inte kan jag inte svara på men det var ett beslut jag kände att jag tog själv för att jag inte skulle hålla.

Tagg i hjärtat

Nu känner hon att hon har varit i bättre form än på länge. Med en skadefri säsong bakom sig hade hon hoppats på att få en plats i truppen och hon erkänner att det kommer att bli tufft att följa mästerskapet från tv-soffan.

– Det går inte sticka under stolen med. Jag önskar så klart dem lycka till och vill att de ska komma hem med guldmedaljen. Det har vi väntat länge på men det kommer alltid varit en tagg i hjärtat när man sitter hemma och kollar på när man önskar att man var där.

Nu väntar istället semester på hemmaplan. Om det inte skulle hända något i den svenska truppen för när Gerhardsson ringde efter uttagningen fick hon frågan om han kan slå en signal om det behövs.

– Det ska han självklart göra. Jag ställer upp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.