Courtois hjälte – Real Madrid är Champions League-mästare

Real Madrid är Europas bästa klubblag för 14:e gången.

Hjältar i finalen mot Liverpool blev Thibaut Courtois och Vinicius Junior.

– Tro mig, jag kan inte fatta vad Courtois gjorde ikväll, otroligt, säger Real-tränaren Carlo Ancelotti.

Stort kaos utbröt inför Champions League-finalen när tusentals Liverpool-fans hade svårt att ta sig in på arenan. Det gjorde att avsparken försenades totalt 36 minuter.

När matchen väl kom igång så handlade nästan allt om Liverpool i den första halvleken. Mohamed Salah fick första chansen men Thibaut Courtois lyckades hinna komma ner och rädda och det skulle visa sig att det här skulle bli belgarens match.

Den svettigaste räddningen kom kanske bara fem minuter senare när Sadio Mané fick på ett bra skott men Courtois lyckades få upp en hand och styrde bollen i stolpen.

Omdiskuterat domslut

Men trots Liverpools chanser så var det Real som hade första bollen i nät strax innan paus. Karim Benzema la in bollen i mål efter en stökig situation där han såg ut att få bollen från Fabinho men efter en lång VAR-granskning så dömdes målet bort.

Frälste Real

Men det bortdömda målet skulle bli betydelselöst. För efter en knapp timmes spel kom matchens enda mål. Federico Valverde slog en stenhård passning som gick igenom hela Liverpools försvar fram till en fristående Vinicius Junior som satte bollen i öppet mål.

Efter målet pressade Liverpool på rejält för ett kvitteringsmål. Med mindre än tio minuter kvar fick Salah ett superläge men Courtois gick inte att få hål på i kväll.

Real Madrid kunde hålla undan och kan nu titulera sig som Europas bästa klubblag för 14:e gången i deras 120-åriga historia.

– Jag behövde vinna en final för min karriär. Jag är bara väldigt glad och stolt. När laget behövde mig så fanns jag där, säger Courtois som efteråt också hyllades av tränaren Carlo Ancelotti.

– Tro mig, jag kan inte fatta vad Thibaut Courtois gjorde ikväll, otroligt. Jag kan inte tro det. Vi har haft en fantastisk säsong. Vi led mycket i den första halvleken men till slut förtjänade vi att vinna den här tävlingen, säger han.

– Vi är väldigt lyckliga och stolta. Vi vann ligan och Champions League, vi är bäst, säger Karim Benzema till Moviestar efter segern.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.