”Var inte glada på oss som lämnade”

Publicerad 2022-05-29

Djurgården avslutade vårsäsongen med 4–0 mot Varberg.

Nu ser Sead Haksabanovic ut att ha gjort sin sista hemmamatch för klubben.

– Just nu är läget samma, att Sundsvall borta är min sista match, säger stjärnan.

Följ ämnen i artikeln

Sead Haksabanovic skrev ett korttidskontrakt med Djurgården när kriget i Ukraina startade. Mycket talar nu för att segern mot Varberg blev stjärnans sista match på Tele2.

– Bra match. Skönt att få avsluta hemma med en bra känsla, säger mittfältaren som stod för en assist till Joel Asoros 4–0-mål.

– Det är kul för honom. Om jag eller Joel gör mål det är samma för mig, han är som en bror för mig. Vi har spelat med Sveriges landslag när vi var unga och där gjorde man många assist till honom så det var lite trowback.

Sead Haksabanovic.
Sead Haksabanovic.

Åkte ur högstaligan

Haksabanovics avtal med Djurgården går ut den 30 juni. Kontrakt med ryska Rubin Kazan sträcker sig egentligen till sommaren 2026, trots att klubben nu åkt ur högsta divisionen.

– Det enda jag vet är väl att de inte var glada på oss som lämnade. I andraligan får man bara ha fyra utländska spelare, så vi får se vad de vill göra.

Har ni fått skulden för det? 

– Det var i någon intervju som någon sa att det var tråkigt att vi lämnade. Vi alla var ju startspelare och ganska viktiga. Vi som lämnade trodde aldrig att de skulle åka ner. Det är tråkigt för Rubin är en storklubb. 

”Jag trivs här”

Det har ryktats finnas intresse för Haksabanovic från flera håll. Själv är han öppen för att stanna i Djurgården.

– Jag trivs här och har det bra här och är väldigt stolt över att jag får vara en del av djurgårdsfamiljen så att förlänga är såklart ett alternativ, säger han och fortsätter:

– Det är inte upp till mig. Just nu är läget samma, att Sundsvall borta är min sista match. Sedan efter det får vi se. Jag vet att det finns intresse, men först vill jag veta vad som händer med Rubin.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson vet fortfarande inte om Djurgården har någon chans att behålla stjärnan.

– Det är i någon annans händer. Vi får följa utvecklingen. Det kommer säkert fattas något beslut när alla europeiska ligor är slutspelade.

Om han inte blir kvar är det aktuellt med en ersättare?

– Vi har tuff konkurrens i spelartruppen så det finns alternativ. Det var lite bonus när det här dök upp. Men han är en viktig spelare för oss, både på och utanför planen, så finns det möjlighet för något liknande upplägg som nu så är det klart att vi är intresse.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.