Messi om sviterna från Covid-19: ”Påverkade lungorna”

Lionel Messis första säsong i Paris Saint-Germain blev inte fullt så lyckad som han hade hoppats.

Nu har 34-åringen talat ut kring sin formdipp – och vägen tillbaka från covid 19-sjukdom.

– Det gav efterföljande effekter, säger Messi till argentinska TyC Sports, enligt CNN.

Följ ämnen i artikeln

Det var i januari som den argentinske stjärnan Lionel Messi missade ett gäng matcher med sitt PSG på grund av att ha varit sjuk i covid-19.

I en intervju med TyC Sports, citerad av CNN, så har nu 34-åringen öppnat upp kring den snåriga vägen tillbaka från det som först kännetecknades av vanligare förkylningssymptom.

– Det gav efterföljande effekt. Det påverkade mina lungor. Jag kom tillbaka och det var i cirka 1,5 månader jag knappt kunde springa på grund av att mina lungor hade påverkats, säger Messi.

– Jag kom tillbaka innan jag borde ha gjort det, och det blev värre eftersom det gick för fort. Men jag kunde inte vänta mer. Jag ville springa, träna, köra igång. Men i slutändan blev det värre.

Lionel Messi.
Lionel Messi.

CL-fiaskot tog kål på oss

Messi avslutade sin första säsong i Ligue 1 med sex mål på 24 ligaframträdanden. Hans sämsta notering över en ligasäsong sedan säsongen 2005/2006.

En säsong där PSG tog ligatiteln, men inte nådde sitt främsta mål. Champions League-bucklan. Detta efter åttondelsfinalsförlust, efter ett sent tapp, mot Real Madrid.

– När jag var halvvägs tillbaka till min toppform så hände Real Madrid-grejen och det tog kål på oss. Det tog kål på mig, hela omklädningsrummet och hela Paris för vi hade storslagna drömmar i den tävlingen. Och på sättet det hände, matchen, resultatet... Det var ett slag i magen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.