Milosevics kritik: ”Vi var skit”

Torsk mot Bajen.

Då är Alexander Milosevic djupt kritisk till insatsen – och AIK:s anfallsspel.

– Vi är skit i dag. Det har varit så ganska många matcher i år.

Det är en frustrerad Alexander Milosevic som möter pressen efter derbyförlusten. Han är trött på att AIK alltid ska behöva hålla nollan för att kunna vinna matcher. Det alltjämt tama anfallsspelet – AIK fick knappt till en forcering mot Hammarby – kan sänka Gnagets guldambitioner.

– Gör man inga mål vinner man inga fotbollsmatcher. Så enkelt är det.

”Vi är skit”

Frustrerande?

– Ja. Det är frustrerande ibland. Man vill kunna vinna matcher, behålla bollen där uppe och vila med den ibland. Vi gör inte det. Andra halvlek tar Hammarby över och är farligare. Det är en svängig match, men de är bättre än oss.

Hur surt är det?

– De skapar fler chanser. Vi är skit i dag om jag ska vara helt ärlig. Och det har vi varit i ganska många matcher i år. Vi har inte spelat en bra fotboll då och inte gjort mål. Då är det svårt att vinna matcher.

Även Sebastian Larsson var besviken efter matchen.

– Vi reagerar inte bra efter målet. Vi vill framåt men gör inte det som ett lag, vi gör det en mot en. Vi hamnar djupt ner i vårt eget straffområde och det är där besvikelsen ligger. Tyvärr så är de absolut det bästa laget efter deras mål, det kan jag erkänna.

”Vi måste göra spelmål!”

Milosevic upplever att AIK:s alltjämt starka tabellposition är något smickrande för AIK. Prestationerna på planen har inte alltid levt upp till poängproduktionen.

– Det är en bonus att vi ligger så här högt upp som vi gör i år. Över säsongen har det varit många matcher som inte varit bra. Det är bra att vi ligger där vi ligger, men som vi spelat... vissa matcher har vi kramat ur mer än vad vi skulle.

Mittbacken menar helt enkelt att offensiven måste bli starkare, och det snabbt.

– Vi kan inte vänta på ett långt inkast eller en hörna. Vi måste göra spelmål. En-två överstegare och ett skott i bortre. Nåt sånt. Nån gång! Det är det man väntar på.

Vad säger då en anfallare som Nabil Bahoui? Först och främst var han kritisk till sitt eget missade friläge i den första halvleken.

– När matchen är så låst som den är så är det små detaljer som avgör. Min chans... gör jag mål där är det en helt annan match.

Bahoui försökte lura David Ousted och skjuta bollen i ”fel” hörn för målvakten men fick ingen bra träff.

Grzelak: ”Ingen frågar...”

Milosevic var frustrerad över anfallsspelet. Hur ser du på det?

– Jag håller med. Ingen av de offensiva spelarna är supernöjda med statistiken. Men det är samtidigt så vi spelar. Vi är jobbiga att möta och bra defensivt. Vissa matcher har vi gjort mål på hörnor, andra har det varit spelmål. Alla vill ha mer, men vi är där uppe i tabellen och det som kännetecknar oss är att vi är jobbiga att möta och bra defensivt. Vi borde fotsätta med det spelet.

Efter matchen fick tränare Bartosz Grzelak frågor om Gnagets tunga bortafacit som tillsammans med offensiven är lagets stora svaghet.

Tre bortavinster av elva, kan man vara guldkandidat då?

– Ingen frågar varför vi är så starka hemma, men eftersom vi är så starka hemma så har vi lyckats klamra oss fast i guldstriden på något sätt. Som bortastatistiken ser ut nu så kommer det bli svårt att vinna den här serien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.