Allsvenskan i fotboll

”Jordan och AIK utvecklades bra ihop”

Av: 

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

AIK:s sportchef Henrik Jurelius bekräftar nu att Jordan Larsson lämnat klubben.

Och förhoppningarna om att han ska spela i AIK är höst är små.

– Vi sa att vi skulle hålla kontakten. Men det vore naivt att tro att han inte skulle få något bra anbud från större ligor, säger Jurelius.

Jordan Larsson lånades in från Spartak Moskva på korttidskontrakt inför den här säsongen, då de utländska spelarna i ryska ligan fick dispens att spela någon annanstans på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

AIK tog hem Jordan Larsson, som varit med och bidragit till att AIK är med och slåss i toppen av allsvenskan.

För en tid sedan stod det också klart att Larsson och Spartak Moskva kom överens om att bryta kontraktet, vilket gör att Larsson är bosmanspelare, något som gör att han är fri att gå till den klubb han kommer överens med.

– Det blev på ett väldigt bra sätt för Jordan när hans kontrakt bröts och han blev bosman. Samtidigt blev det svårare för oss med tanke på den marknaden som jag tror öppnar upp sig för honom. 

– Och det blev naturligt att han lämnade och inte på ett sånt här tidigt stadium låser upp sig för något alternativ eller beslut. Även om vi ville ha kvar honom. Men vi sa att vi håller kontakten och ser hur det utvecklar sig, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

Vad tror du om chanserna att han kan ansluta till AIK i sommar och spela säsongen ut?

–Det fanns ju intresse för honom redan förra sommaren, där klubbar följt honom. Och han har levererat på en nivå här som är över allsvenskan och som öppnar dörrar. Det vore naivt av oss att tro att han inte ska få bra anbud från bra klubbar. Han har ett tämligen högt anseende ute i Europa och har nog bara förstärkt aktierna att nå sina mål.

Hur viktigt har det varit för er att skapa en relation med Jordan Larsson?

–Det är så klart att AIK alltid vill ha kontakt med bra fotbollsspelare. Men jag tycker att personen Jordan Larsson utvecklades väldigt bra ihop med AIK. Karaktären och allting stämde. Pusselbitarna föll på plats snabbt. Vilket jag kände att där kunde vi stärka något för framtiden, oavsett för det blir. Det är som sagt alltid bra att skapa goda relationer med bra fotbollsspelare.

– Och helt kört är det inte förrän vi får besked om att han har något annat klart.

Jordan Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

SILLY-SPECIAL: 60 minuter bara om AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

Jordan Larsson

Spartak Moskva