Solskjær om värvningen av Ronaldo: ”Blev fel”

Publicerad 2023-09-20

Ole Gunnar Solskjær gör sin första intervju sedan 2021, Tottenham avslöjar att det finns en återköpsklausul i Harry Kanes kontrakt och snus är återigen på radarn.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

DAGENS SNACKIS: Solskjærs första intervju

Ole Gunnar Solskjær menar att det i slutändan var ett misstag att värva Cristiano Ronaldo. I sin första intervju sedan han sparkades av Manchester United berättar norrmannen att ”det var ett erbjudande som var svårt att tacka nej till”.

– Jag kände att vi behövde göra det, men det blev fel. Det kändes så rätt att värva honom och fansen kände likadant under Newcastle-matchen, när Old Trafford gungade (efter att Ronaldo gjort två mål), säger Solskjær till The Athletic.

Den förre tränaren anser vidare att många av spelarna överskattade sina egna förmågor.

– En del var inte så bra som de själva trodde. Jag kommer inte nämna namn, men jag var oerhört besviken när ett par stycken inte ville bli kapten. Jag blev också besviken när vissa inte ville spela eller träna för att tvinga sig bort från klubben, säger Solskjær.

Norrmannen berättar även om ögonblicket då han förstod att han skulle få sparken.

– Ingen talade om det för mig, men jag visste i halvtid mot Watford (1–4-förlust i november 2021). Vi såg inte ut som ett Man United-lag, spelarna sprang inte för varandra, säger Solskjær.

– I halvtid sa jag till spelarna att det troligtvis var sista gången vi jobbade ihop och att gå ut och spela med stolthet. Vi var på väg att vända på det, innan Harry Maguire visades ut.

DAGENS AVSLÖJANDE: Spurs Kane-klausul

Tottenhams ordförande Daniel Levy levererade ett uppmärksammat uttalande under gårdagen då han berättade att det finns en återköpsklausul i Harry Kanes kontrakt med Bayern München.

Det var när Levy närvarade vid ett forum för supportrar, ihop med tränaren Ange Postecoglou samt Son Heung-Min, som han avslöjade detaljen, rapporterar Daily Mail.

När Kane lämnade Tottenham, efter 19 år i klubben, sa han följande i en avskedsvideo:

– Detta är inte hej då, för man vet aldrig hur saker och ting ter sig i framtiden.

DAGENS BETYG: Isaks ljumna omdöme mot Milan

Newcastle fick med sig en poäng (0–0) borta mot Milan i sin första Champions League-match på 20 år. Chronicle Lives spelarbetyg ligger överlag på medel (Nick Pope och Kieran Trippier sticker ut med en tia respektive nia) och Alexander Isak tilldelas en sexa på en tiogradig skala.

”Stundtals en åskådare och tappade bollen enkelt. Hade inget skott”, skriver lokaltidningen.

The Telegraph skräder inte med orden i sitt omdöme på gästernas anfallsuppsättning, och bildsätter med en besviken Alexander Isak:

”Det var som första dagen i skolan när de stora killarna på skolgården sätter ner foten och retar dig för vad du har på dig. En kväll av tuffa lektioner som avslöjade vissa spelares kvalitet, speciellt på de offensiva positionerna”, skriver tidningen.

The Sun rubriksätter matchen på klassiskt tabloid-manér: ”San Zero-Zero”.

DAGENS STUDIE: Snus ska granskas

Spelarförbundet, PFA, har tröttnat på snus och lanserar därför en studie i ämnet. Studiens syfte är att ta reda på hur många professionella spelare som använde sig av det samt dess negativa effekt, skriver The Atheltic.

– Genom våra samtal med spelare och klubbar är vi medvetna om att användandet av snus har ökat, säger doktor Michael Bennett.

– Vi vill använda vår research för att bättre förstå trenden, varför spelarna använder det samt om de är medvetna om riskerna.

I artikeln beskrivs snus som ”svensk tobak, en sorts tepåse som läggs under överläppen”.

Marcus Rashford, Manchester United.

Följ ämnen i artikeln