Kulusevski om Janne vs Tomasson: ”Allt är annorlunda”

Publicerad 2024-03-21

PORTO. Om Jon Dahl Tomasson förändrat något i landslaget på tre dagar?

Jodå.

– Allt är annorlunda, menar en nyfrälst Dejan Kulusevski.

Dejan Kulusevski är eld och lågor efter att fått stifta bekantskap med nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson i tre dagar i Porto.

– Allt är annorlunda, våra möten, våra träningar, en helt ny spelidé. Han visar inte mycket rädsla för motståndarna, jag är väldigt imponerad av hans kunskap, säger vinnaren av Guldbollen 2023.

Tottenhamspelaren ombeds jämföra Tomasson med företrädaren Janne Andersson.

– Han är en helt annan person och tänker på ett väldigt annorlunda sätt. Speciellt när det kommer till fotbollen. Han har en helt annan spelidé. Han vill bara att det ska gå så snabbt som möjligt på planen. Sedan var Janne en jättefin människa. Men i fotboll går man vidare.

Kulusevski vittnar om en ny energi i truppen.

Dejan Kulusevski.

– Det är en ganska stor skillnad absolut, vi har lagt det bakom om allt som hänt i landslaget tidigare. Solen skiner, allt är nytt och det är en fotboll som man vill spela. Jag tror väldigt mycket på det, så det ska bli kul att gå ut och köra mot Portugal.

Han fortsätter:

– Mötena är väldigt annorlunda, väldigt roliga. Alla spelare får prata. Det är nästan som att vi kommer överens om hur vi ska spela. Vi ställer frågor allihop så att vi förstår tydligt vad han vill och han frågar oss om vad vi tycker.

”Mer helhjärtat nu”

Är ni mer involverade än under Janne?

– Mötena har absolut varit... för vi känner ju inte varandra så vi försöker komma överens som något på så lite tid som möjligt. Han har sin tydliga idé men om någon inte håller med så kan man säga till och då pratar man om det. Men hans idé är väldigt, väldigt modern. De flesta toppklubbarna spelar så här. Jag känner mig väldigt bekväm med hur vi spelar.

Hur ser du på hans fotboll?

– Det är min fotboll. Det är jättekul. Det känns spännande att göra något nytt.

Men vi minns också hur Janne Andersson i juni 2022 bytte formation och skulle spela en offensivare fotboll. Det misslyckades.

Vad talar för att ni lyckas den här gången?

– Ganska mycket. När vi gjorde det var halva truppen inte där. Sedan är det en annan tränare nu. Det är inte exakt samma idéer. Man kan spela modern fotboll på så många olika sätt, säger Kulusevski.

Mattias Svanberg fick samma fråga i går.

– Det känns lite mer helhjärtat nu. Det är verkligen en ny förbundskapten som gått ut med att det kommer att bli något nytt. Även om vi försökte då (2022) visste vi ändå inombords att vi kunde falla tillbaka på det andra. Nu känns det som att det är detta som gäller, säger mittfältaren.