Mendes presenterad av Braga

Joe Mendes är presenterad av SC Braga.

AIK-talangen har skrivit på ett långtidskontrakt på fem år.

– Jag vill bara sätta på mig skorna och börja spela, säger 20-åringen.

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att AIK och den portugisiska toppklubben SC Braga var överens kring försäljningen av 20-årige Joe Mendes.

Den offensiva ytterbacken är nu presenterad av klubben.

– Det känns skönt att allting är klart nu. Jag vill bara sätta på mig skorna och börja spela. Braga var riktigt sugna på mig och kom med plan som fick mig att känna mig trygg och dom tror starkt på mig det fick mig känna mig trygg, säger Mendes.

Ytterbacken imponerade tidigt förra säsongen i AIK med sina offensiva egenskaper och drog snabbt intresse till sig från utländska klubbar.

Italienska AC Monza var med länge i förhandlingarna men valet föll tillslut på Braga som betalar omkring 25 miljoner för ytterbacken.

Joe Mendes.
Joe Mendes.

Därför blev det Braga

– Det är riktigt motiverade att komma till ett topplag och en bra liga där man kan utvecklas enormt. Jag ser riktigt mycket fram emot det, säger han.

– Det var fyra konkreta klubbar som var intresserade av Mendes och som skulle passa honom bra. Det enkla svaret varför vi valde Braga är det sportsliga projektet för honom, säger agenten Hasan Kilic.

Det blev 24 matcher för Joe Mendes i AIK och 20-åringen är ödmjuk till att han fick chansen i startelvan när Mikael Lustig skadade sig under våren.

– Jag är tacksam att jag fick vara i en klubb som AIK dom gav mig förtroende direkt och stöttat mig mycket vilket ledde till att jag fick chansen och tog den, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.