Rosengård gjorde jobbet i Rumänien

Publicerad 2017-10-05

Ebba Wieder sköt segern till ett formsvagt Rosengård.

FC Rosengård gjorde jobbet. Men inte så mycket mer.

1–0 mot Cluj-Napoca i Champions League ger arbetsro – men skrämmer nog inte slag på konkurrenterna.

Fotbollsspelare och tränare brukar predika om vikten av att få med sig bra resultat från bortaplan i Europa-spelet. Och med tanke på det har Rosengård inte mycket att klaga på efter den första 16-delsfinalen i Champions League.

För bortamötet med Cluj-Napoca slutade med en 1–0-seger, efter att unga Ebba Wieder smällt upp en boll i nättaket efter en hörna i slutet av första halvlek.

Men vid sidan av talangens praktträff fanns det inte mycket för Rosengård att skriva hem om.

Den damallsvenska serietvåan ska, på pappret, städa av det rumänska motståndet utan några som helst problem – men på den folktomma jättearenan bjöd hemmalaget på oväntat hårt motstånd.

Rosengård har spelat fyra raka matcher i damallsvenskan utan att vinna och att formen är svag visade laget återigen. Svenskorna förde förvisso spelet under långa stunder, och även om de skapade ett par heta målchanser, var insatsen förmodligen ingenting som får övriga storlag i mästarturneringen att darra av skräck.

Men en seger är ändå alltid en seger och för Rosengårds del räcker det nu att hålla nollan i nästa veckas retur på hemmaplan för att ta sig vidare till nästa omgång i Champions League.