”Värvades med löften om kontrakt och skor”

Nya uppgifter om MFF:s damlag: Tränaren rekryterade sina gamla spelare

avPatrik Brenning

Publicerad:

”Spelarna har anmält sig till oss och vi har inte aktivt varit ute och värvat”.

Så sa MFF när kritik riktades mot att klubbens nya damlag tagit 13 spelare som skulle ha spelat för division 1-klubben Dösjöbro.

Nu skriver Skånska Dagbladet att spelarna lockades till MFF av tränaren Fredrik Jahnfors med löften om treårskontrakt och förmåner.

Malmö FF:s medlemmar röstade den 26 november ner styrelsens förslag om ett samgående med systerföreningen LB07 som skulle ge en omedelbar plats i Elitettan. Istället skulle klubben ta den långa vägen via ett nystartat lag i division 4.

Efter provspel i början av december presenterade MFF den 16 december sin nya spelartrupp. Kritik väcktes dock omedelbart mot att klubben rekryterat hela 13 tjejer som spelade, eller skulle ha spelat för, Dösjöbro IF.

”Så gör man inte”

Plötsligt stod klubben från lilla Dösjebro helt utan spelare och med hot om att tvingas dra sig ur division 1.

1 av 2 | Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

– Vi trodde inte att det var rimligt att de skulle plocka så många spelare av oss. Man tänkte att ”så blir det inte för så gör man inte”. Men sedan blev det officiellt, sa Magnus Westin, senioransvarig hos Dösjöbro IF, till Sportbladet i veckan.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén ansåg då ändå inte att MFF agerat fel som tagit över så många Dösjöbrospelare.

– Nej, eftersom spelarna anmält sig till oss och vi inte aktivt varit ute och värvat. Det är spelarna som visat intresse för oss och du ser också i våra sociala medier nu vilken relation de har till MFF, sa Carlnén.

Nu skriver Skånska Dagbladet att spelarna rekryterats av tränaren Fredrik Jahnfors redan innan provspelet i Malmö.

”Alla skulle få följa med”

I ett sms till spelarna direkt efter MFF:s årsmöte ska Jahnfors enligt tidningen ha skrivit till spelartruppen att ”han pratat med MFF om att hela gruppen skulle kunna få treårskontrakt och att det känns bra att just Dösjöbro hamnat i blickfånget.” Enligt Skånskan ska Jahnfors också ha berättat om förmåner som väntar i form av kläder, skor, träningsfaciliteter och annat.

Uppgifterna bekräftas för tidningen av a-truppens dåvarande assisterande tränare Patrik Lennartsson.

– Alla som ville skulle få följa med till Malmö FF, det var vad Jahnfors sa till mig. Söndagen samma vecka hade vi ett möte med truppen och då var frågan uppe på bordet.

Fredrik Jahnfors skriver i ett sms till Sportbladet att han inte vill kommentera uppgifterna utan hänvisar till MFF:s vd Niclas Carlnén.

Carlnén förnekar i sin tur för Skånskan att klubben garanterat plats för någon spelare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Malmö FF