Klart: Ancelotti till Everton

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kerstin Joensson / TT

Då var det bekräftat.

Carlo Ancelotti återvänder till Premier League och tar över tränarrodret i Everton.

”Tack för ert förtroende”, skriver Ancelotti på Twitter.

Carlo Ancelotti, 60, är klar som ny tränare för Everton.

Liverpoolklubben, som haft en interimlösning i form av Duncan Ferguson på tränarposten sedan avskedandet av Marco Silva, presenterade sin nye italienske tränarprofil under lördagen, bara någon timme innan klubbens match mot Arsenal.

Långt kontrakt

Ancelotti, som skrivit på ett fyra och ett halvt år långt kontrakt med klubben, kommer göra sin första match som ansvarig på ”boxing day” (annandag jul) hemma mot Burnley.

”Jag är glad för att få dela nyheten att jag ska till Everton FC. Jag är förtjust över att vara tillbaka i Premier League och för att vara en del av denna historiska klubb. Tack för ert förtroende”, skriver Ancelotti själv på Twitter.

Berest veteran

Ancelotti kommer närmast från Napoli, där han blev sparkad tidigare denna månad efter skrala ligaresultat och osämja med ledningen.

Everton blir den bereste tränarprofilens andra engelska klubb i karriären. Han har tidigare tränat Chelsea.

60-åringen har även varit framgångsrik i klubbar som Real Madrid, AC Milan, Paris Saint-Germain och Bayern München, och har under sina år som fotbollstränare samlat på sig 20 troféer, varav ligatitlar i fyra olika länder och tre Champions League-bucklor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.