”Det är långt ifrån okej”

Avstängningskaos hotar Djurgården: ”Får hålla käften”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En potentiell kris hotar Djurgården i den helt avgörande guldmatchen mot IFK Norrköping.

Nu riktar tränaren Kim Bergstrand stark kritik mot varningssystemet i allsvenskan.

– Det är långt ifrån okej och väldigt konstigt att de som bestämmer i svensk fotboll inte tar upp den frågan, säger han. 

Sex av Djurgårdens startspelare riskerar avstängning i årets sista match mot IFK Norrköping vid ett gult kort mot Örebro.

Marcus Danielson, Jesper Karlström, Curtis Edwards, Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad och Astrit Ajdarevic är alla i farozonen att missa guldavgörandet.

– Alla de som ligger där vet att de inte kan göra något dumt, snack eller gester. Men man kan inte springa runt och tänka att man inte får tackla eller så. Var och en måste ta ansvar för det, men att snacka sig till en varning har vi inte råd med, säger tränaren Kim Bergstrand.

”Får hålla käften”

Astrit Ajdarevic håller med. 

– Vi får hålla käften nästa match, inte prata så mycket, säger han och fortsätter: 

– Jag har haft två varningar nu ett tag så det ska vara något grovt för att jag ska ta en varning. Men det är klart, vi sitter i ett konstigt läge där jag har två och många andra viktiga spelare sitter på två. Men vi kan inte tänka på det för mycket.

”Väldigt märklig”

Oavsett när under säsongen spelarna har dragit på sig varningarna blir de avstängda var tredje gång de får ett gult. Bergstrand är starkt kritisk mot systemet och hade velat se en ändring för länge sedan. 

– Det är väldigt märklig och det har jag tagit upp i många, många år. Vi måste ha ett annat varningssystem. Du kan åka på en varning i match ett och två och ändå missa match 30. Det är långt ifrån okej. Det är väldigt konstigt att de som bestämmer i svensk fotboll inte tar upp den frågan för att få svensk fotboll framåt, säger han och fortsätter: 

– Man får alltid höra att man måste göra det och det, men kan inte de som leder svensk fotboll se att det är ett problem? Att ha ett örhänge fel är lika mycket värt i omgång ett som att sparka ner någon i omgång 12. Vi har inget bra varningssystem. 

Ajdarevic vill också att systemet görs om till nästa säsong. 

– Det är klart att man vill ändra på det. Men man kan inte ändra något mitt under säsongen, jag hoppas att det tas upp efter, säger han. 

1 av 2
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM