Ingen Wiland i mål för Hammarby mot Malmö

Johan Wiland har varit ett frågetecken inför de flesta Hammarbymatcher på sista tiden.

Inför mötet med Malmö på söndag är han inte ens det.

– Han kommer inte stå på söndag i alla fall, bekräftar tränare Stefan Billborn till Sportbladet.

Johan Wiland har under den senaste tiden haft problem med axeln och inte kunnat träna för fullt. Inför de tre senaste allsvenska matcherna har han i sista stund fått lämna återbud och lämna plats för Davor Blazevic mellan stolparna.

”Först måste han ju träna”

Med tre dagar kvar till hemmamatchen mot Malmö FF så står det redan nu klart att 38-åringen inte kommer stå för ”Bajen” i nästa match heller.

– Det (hans status) är lite bättre. Men han kommer inte stå på söndag i alla fall. Det kommer han inte göra. Vi får se om han kan sitta på bänken, men han kommer inte stå, säger tränare Stefan Billborn.

Har beslutet att göra med hans fysiska status eller med Blazevics insats i derbyt senast?

– Han har ju inte tränat. Först så måste han ju träna. Jag tror inte jag hade tagit in någon målvakt som inte har tränat på fyra veckor och ställt han i stället för Davor.

”Många alternativ”

Wiland var inte med på torsdagens träning på Tele2 arena. Förutom vissa reservspelare som är aktuella att spela med samarbetsklubben Frej så var det fullt med friska och krya spelare.

Däremot så är både Jeppe Andersen och Mujo Tankovic avstängda till söndagens match.

– Vi har många alternativ så där är jag inte ett dugg orolig, säger Billborn.

Grafik: www.sofascore.com

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.