Inställt igen för svensklaget – på grund av coronasmitta

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Marcus Berg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Berg.

Landslagsstjärnorna Kristoffer Olsson, Marcus Berg och Viktor Claesson hade hoppats på återstart i ryska ligan med sitt Krasnodar.

Men nu har motståndarna smittats av coronoviruset och matchen blir inställd – för andra veckan i rad.

Den ryska statistiken över utbredningen av coronaviruset har ifrågasatts av internationella experter eftersom antalet avlidna är oproportionerligt lågt i förhållande till hur många som är smittade.

Uppenbarligen har smittan även tagit sig in hos de ryska fotbollslagen.

Åtta positiva tester

Under lördagen skulle svensklaget, tabelltrean Krasnodar, spela borta mot Orenburg men matchen har ställts in sedan sex spelare och två ledare i Orenburg under torsdagen testade positivt för coronaviruset.

Orenburg kommer därför lämna walk over till matchen mot Krasnodar och svensklaget får segern, 3–0.

– Det kommer klassificeras som en teknisk förlust, säger Orenburgs sportchef Dimitri Andreev till ryska Sport-Express. Till 99 procent blir det så.

Det besvärliga för Krasnodar är att även deras första match i återstarten ställdes in.

Krasnodars möte hemma mot Oscar Hiljemarks Dinamo Moskva förra söndagen flyttades fram till nästa månad efter att tre Dinamospelare testat positivt ett par dagar före matchen (men negativt dagen före avspark).

Krasnodar gick då med på flytta fram matchen.

Sochi vägrade ändra datum

Värre var det för tabellfyran FC Rostov – med sex coronasmittade spelare i truppen – som i förra helgens återstart tvingades ställa upp med ett juniorlag sedan motståndaren, nedflyttningshotade Sochi, inte gått med på att flytta matchen.

Sochi vann med 10–1 mot Rostov som inte hade med tidigare Malmö FF- och Trelleborgsförsvararen Dennis Hadzikadunic i truppen).

Nu kämpar de ryska klubbarna för att undvika fler liknande resultat och det är därför som Krasnodar sannnolikt döms som vinnare, 3–0, efter att Orenburg lämnat walk over.

– Det är inte lämpligt att underminera förtroendet för rysk fotboll ytterligare. Sochi-Rostov höjde inte statusen, säger Orenburgs Dimitri Andreev till Sport-Express. Det är därför vi har fattat det här beslutet.

– Vi vill inte äventyra hälsan hos Krasnodars spelare heller. Därför kommer matchen med största sannolikhet inte spelas, säger Andreev.

I Rostov är fortfarande inte coronasmittan i A-laget under kontroll och därför kommer man troligen spela med ett akademilag mot Arsenal Tula under lördagskvällen i ligan.

Kanske blir det tredje gången gillt för Krasnodar? När det väntar match på onsdag igen i ligan?

Motståndare då – just nu coronasmittade Rostov på bortaplan...

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.