Sirius-spelaren sågar Rydström

Ceesay rasar: ”Jag har rätt i min åsikt”

Kebba Ceesay rasar mot Henrik Rydström.
Kebba Ceesay rasar mot Henrik Rydström.

Petad ur startelvan.

Nu rasar Kebba Ceesay, 32, mot tränaren Henrik Rydström.

– Jag ska spela i den här startelvan alla dagar i veckan. Det är inte någon jävla social verksamhet som vi håller på med, säger han till Expressen.

Den förre Djurgårds-profilen startade tre matcher i rad för Sirius i början av juli månad och imponerade stort i 0–0-matchen mot Hammarby. Därefter förpassades han oväntat till bänken. Enligt Ceesay själv fick han som förklaring att han ”behövde vila”‚ vilket han själv inte höll med om.

– Jag är ingen junior, jag har spelat matcher på hög nivå länge. Det är inte så att jag behöver vilas. Jag köpte inte alls den förklaringen, den höll inte, säger han till Expressen.

Henrik Rydström.
Henrik Rydström.

”Jag ska spela”

32-åringen är märkbart irriterad. Han säger också att dialogen med tränaren Henrik Rydström är i det närmaste obefintlig.

– Dialog? Den enda dialogen vi har är att vi säger hej till varandra. Förklaringen han gav mig mot AIK var väldigt billig och jag har ju rätt i min åsikt. Ärligt, jag säger väl till om jag är trött och inte orkar spela? Det är inte någon jävla social verksamhet som vi håller på med. Den som är i bäst form ska spela. Jag ska spela i den här startelvan alla dagar i veckan - och det säger jag på ett ödmjukt sätt. Jag har gjort det så bra under så lång tid att jag tycker jag ska spela. Bänken är inget jag tänker på, i mitt huvud ska jag spela, säger Ceesay.

”Full förståelse”

Rydström har läst utspelet och svarar nu så här:

– Jag har full förståelse för alla spelare som blir irriterade över utebliven speltid. Herregud, jag har ju själv varit spelare och man har väl aldrig någonsin köpt tränarens motivering när man blivit petad!

– Det vi försöker göra i Sirius, och som vi varit tydliga med gentemot alla spelare, från dag ett, är att ha en ständig dialog om vad man behöver jobba med för att bli bättre…

Fast enligt Kebba finns det ingen dialog?

– Jo, det gör det. Sedan har han som spelare all rätt att vara frustrerad och tycka att det är orättvist. Det ingår väl lite i livet, att vara förbannad, inte bara som fotbollsspelare. Frågar du min 16-åriga dotter så säger hon nog också att jag är orättvis och inte ger bra motiveringar till varför hon inte får göra vissa saker.

Jo, men då antar jag att hon tar det direkt med dig. Kebba går ju ut och kritiserar dig öppet i media?!

– Ja, men som sagt: Jag vill inte kasta sten i glashus, för jag var själv en spelare som inte alltid var så smidig i mina uttalanden i media. Det jag kan säga om Kebba är att han har varit, och är fortfarande, jättebra på träning och i omklädningsrummet. Sedan blir hela den här grejen hans uppfattning mot vår uppfattning. Kebba sa ju själv att ”det är ingen jävla social verksamhet vi sysslar med” och precis så är det: Vi tar ut de spelare vi tror är bäst just för tillfället.

Så det du säger är att han helt enkelt inte är en av de bästa?

– Just nu har vi tre mittbackar som går före. Sedan har Kebba varit jättebra när han väl spelat. Hade man spelat med fyra mittbackar hade han definitivt varit med. Det kanske man kunde göra på 80-talet, men det gör man inte i dag.

Kommer det här ligga honom i fatet framöver?

– Absolut inte.

Kommer ni ta ett snack och reda ut allting?

– Ja, det får vi ju lov att göra, säger Henrik Rydström.

Sirius ligger just nu sexa i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.