Karlsson: ”Inte första gången vi gör ett sådant mål”

Av: Makoto Asahara, Simon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:
Jesper Karlsson (v) firar sitt nionde mål i allsvenskan
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jesper Karlsson (v) firar sitt nionde mål i allsvenskan

Elfsborg fortsätter hänga med i toppstriden.

Och Jesper Karlsson fortsätter att hitta nät.

– Bollarna rullar ju in, så är det, säger Elfsborgsanfallaren, tillika den allsvenska skyteligaledaren, efter 2–2 mot Hammarby.

Det blev delad pott på Tele2 arena under söndagen, efter att Elfsborg tappat ledningar två gånger om.

Däremot hamnade tappade de inte samtliga poäng, trots att de fick avsluta matchen med en man mindre.

Känns detta som en vunnen eller två förlorade poäng för er?

– Jag tycker det är tungt. Röda kortet och straffen... Fan, det pajar matchen. Jag tycker det är straff men... Det förstör matchen. Sen så klart när vi är tio man så tycker jag vi gör det ganska bra. Jag är både nöjd och missnöjd, säger Jesper Karlsson efter slutsignalen.

”Jag bara kör”

Ett tag såg det ut som att Karlsson skulle bli matchvinnare med sitt nionde mål för säsongen – ett oerhört vackert sådant när bollen gick som på en tråd mellan Elfsborgsspelarna. En vacker Per Frick-chipp hittade 22-åringen som avslutade distinkt.

– Det är inte första gången vi gör något sådant mål. Vi börjar lära oss varandra. Tycker det varit bra hela säsongen. Ett skitfint mål.

Du trivs ändå ganska bra med Frick och Alm (Rasmus) där framme.

– Början hade vi det lite tufft att få in bollarna. Men när vi skapar så mycket som vi gör i dag ... De blockar hur många skott som helst där vi kanske borde gjort mål. Jag gillar de spelarna, säger Karlsson och ler.

Även om det bara blev en poäng så ligger Elfsborg fortsatt på andraplats i den allsvenska tabellen, med blott en förlust på sina inledande 16 matcher.

Skytteligan? Den leds dock av en Elfsborgare med nio fullträffar.

– Jag tänker inte på det. Jag bara kör. Jag tänker att vi ska vinna matchen. Om jag gör mål eller Frick spelar ingen roll. Bara vi vinner, säger Karlsson om sin starka målskörd – och lagets starka poängskörd.

Hade du trott inför säsongen att ni skulle vara med i toppen?

– Ja, det klart. Jag har trott på det hela tiden i alla fall.

Intellektuell process

Lagkamraten Johan Larsson är i alla fall imponerad av Karlssons framfart under den allsvenska sommaren.

– Han är otroligt effektiv, skapar mycket och är med mycket. Och han är med i defensiven, i det höga försvarsspelet. Det är det han byggt på i sitt spel.

Du sa att han ”fått bitarna på plats”. Menar du att det varit en intellektuell process för honom?

– Ja. Till 95 procent, om inte mer. Jag har pratat jättemycket med honom om det. Han är inte dum, det är inte det. Han vill så otroligt mycket, men ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två fram. ”Har jag gjort tre bra säsonger i allsvenskan?”. Nej, det har du inte. Du har gjort en halv. Jobba därifrån, var ödmjuk, så kommer det komma. Gör det du ska, så kommer det. Det är något han förstått, och nu kan han stå här och glänsa. Det är kul att se, för det är bara upp till honom själv.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.