Bekräftat: Här kommer CL att sändas

Nytt tv-bolag för första gången i historien

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Liverpool vann finalen i fjol.
Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN
Liverpool vann finalen i fjol.

Champions League byter för första gången tv-kanal i Sverige.

Nu bekräftar TV4 och C More att de köpt rättigheterna till fotbollsturneringen.

– Det är en sporthändelse som vi vet kommer att locka stort intresse och samla en stor publik, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

TV-sportbranschen har väntat på att TV4:s nya ägare Telia ska spänna musklerna för första gången och nu kommer den första styrkedemonstrationen. TV-kanalen, som inför den här säsongen förlorat rättigheten att sända fotbollsallsvenskan för herrar, tar från och med 2021 nu istället över Champions League.

– Uefa Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa TV-upplevelser, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media, i ett pressmeddelande.

Betalar en miljard per säsong

Den internationella fotbollsturneringen, där Europas bästa klubblag möts, har sedan grundandet 1992 sänts i Viasats kanaler.

– Priset var helt enkelt för högt för att förlänga den rättigheten. Vi har haft den sedan starten 1992 och är det enda bolaget i världen som haft det, sa Per Nunstedt på Nent Group när nyheten att de förlorat rättigheten blev känd i början av april.

Enligt tidigare uppgifter i Dagens Media betalar TV4 drygt en miljard kronor per säsong för CL-rättigheten.

LÄS VIDARE


Publicerad: