”Klubben borde försvara Pogba”

Raiolas protest mot United – spelartruppen uppges tvivla på Solskjaer

Paul Pogba vill lämna Manchester United men är än så länge kvar i truppen.

Nu riktar agenten Mino Raiola kritik mot Manchester United för behandlingen av mittfältaren.

Samtidigt skriver ESPN att kaoset kring fransmannen är tränaren Ole Gunnars Solskjaers minsta problem.

Redan en dag in på försäsongen blåser det full storm kring Manchester United. Paul Pogba såg på måndagen ut att hamna i bråk med lagkamraten Jesse Lingard, innan Victor Nilsson Lindelöf klev in och lugnade situationen. Bakrunden är oklar men vad som är uppenbart är Pogbas önskan att lämna United.

”Han har visat respekt”

26-åringens agent Mino Raiola har redan bekräftat att mittfältaren vill flytta och i en ny intervju med TalkSport kritiserar Raiola Manchester United för hur de hanterar situationen.

– Spelaren har inte gjort något fel. Han har visat respekt och varit professionell på alla sätt och klubben har känt till hans önskan en längre tid, säger Raiola och fortsätter om kritiken Pogba fått från fans och experter:

– Det är synd att andra gillar att kritisera utan att ha alla fakta. Jag beklagar också att klubben inte tagit ställning emot det. Förhoppningsvis får vi en tillfredställande lösning för alla parter snart.

Flera spelare vill lämna

Uttalandet kommer i en situation där det redan blåser kuling kring United och tränaren Ole Gunnar Solskjaer. Enligt ESPN är Paul Pogba-situationen också norrmannens minsta problem.

Enligt tv-kanalen, som hänvisar till källor inom klubben, har flera spelare i klubben sedan februari tvivlat på Solskjaers träningsfilosofi. Framförallt en grupp utländska spelare anser att norrmannens träningsstil är ”för brittisk” med övervägande fokus på den fysiska biten. Förra veckans träningsprogram beskrivs av källan som ”löpning, löpning och löpning”.

United är också pressat på transfermarknaden där klubben än så länge bara värvat Swanseas yngling Daniel James och Crystal Palace högerback Aaron Wan-Bissaka. Detta samtidigt som Antonio Valencia och Ander Herrera lämnat sedan deras kontrakt löpt ut och såväl Romelu Lukaku som Nemanja Matic lockas av andra erbjudanden.

Dessutom har målvakten David de Gea fortfarande inte förlängt sitt utgående kontrakt och nämnde Paul Pogba öppet aviserat att han vill lämna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.