Publicerad:
Uppdaterad:

Svensson ändrar sig och nobbar IFK Göteborg

Gustav Svensson stannar i Seattle Sounders

Av: Johan Flinck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

LARNACA. I somras ville Gustav Svensson flytta hem till IFK Göteborg.

Nu har allt förändrats.

– Det har gått lite fram och tillbaka men det slutade med att jag stannar i Seattle ett år till, säger 32-åringen.

Gustav Svensson vann MLS-slutspelet med Seattle Sounders den här säsongen. Nu meddelar 32-åringen att det också blir en fortsättning i den amerikanska klubben.

”Får reda på det nu”

Efter att i somras ha varit inställd på att flytta hem till IFK Göteborg har landslagsmittfältaren ändrat sig och förlänger istället kontraktet med Sounders ett år till.

– Blåvitt får reda på det här nu, säger Svensson.

– Vi hade väldigt mycket kontakt under sommaren och i somras var jag inställd på att börja packa väskan men sen dog det ut lite. Det är inte så att jag tror att de inte vill ha mig utan mer att Sounders visade ett större intresse.

”Var hetast”

Seattle Sounders övertalningskampanj fick Svensson att tänka om och nu är beslutet alltså att vänta med en eventuell comeback i IFK Göteborg.

– Ju längre tid det gått ju mer har det känns som att Sounders var hetast att få mig att skriva på. Tankarna har gått lite fram och tillbaka men det slutade med att jag stannar ett år till.

När Sportbladet får kontakt med IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson är han fåordig. Klubbens linje är att ligga lågt i kommentarer om eventuella nyförvärv.

– Vad ska man säga, det får man respektera. Vill jag diskutera med honom gör jag det direkt och inte via media, säger Kennet Andersson.

Kommande matcher: Fredag 20.45: Rumänien-Sverige (TV 4). Måndag 20.45: Sverige-Färöarna (TV 4).

Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: