”Farligt att tänka i de banorna”

avMalin Wahlberg

Publicerad:

En poäng mot IFK Norrköping räcker för att säkra guldet. 

Men Djurgården tänker bara på tre poäng när dramat ska avgöras.

– Vi ska gå ut och vinna, det är farligt annars, säger Emir Kujovic. 

Djurgården körde över Örebro med 3-0 och har nu ena handen på Lennart Johanssons pokal. Hemmalaget hade en svag period i inledningen av den andra halvleken, men i övrigt dominerade serieledarna matchen inför rekordpublik.

– Det otroligt mäktigt, verkligen. Man kände redan på uppvärmningen att det kommer bli något speciellt och det kändes som att vi inte kunde svika supportrarna. Det var galet kul, säger Jesper Karlström.

Djurgården behöver bara en poäng i den sista matchen mot IFK Norrköping för att drömmen om guld ska bli verklighet. 

– Antingen blir det total glädje eller så blir det raka motsatsen. Det är väldigt stort skillnad där, men jag har verkligen en stark tro på att vi kommer klara det, säger Karlström.

”Kommer inte backa hem”

Att det räcker med en poäng i den sista matchen är dock inget Djurgården vill fokusera på. 

– Jag tror att det är lite farligt att tänka i de banorna. Vi ska gå dit och vinna. Det är klart att en poäng räcker, men vi ska inte tänka så, säger Emir Kujovic och fortsätter: 

– Kanske om matchen är på ett speciellt sätt och några andra resultat är på ett sätt. Men jag tycker det är väldigt svårt när man är ute på planen och det ska kommuniceras ut att man ska spela på ett visst sätt. Vi ska gå ut och vinna, det är farligt annars. 

Karlström är inne på samma spår. 

– Det är klart man kommer ha med sig det mot matchens slut, beroende på vad det står. Men vi kommer inte gå in för att spela 0-0 och backa hem. Vi måste gå in för att vinna matchen, säger han. 

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM