Stefanelli återvänder: ”Finns intresse”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Goitom, Lahne, Sigthorsson, Obasi, Elyounoussi.

Och Nicolas Stefanelli.

Nu kommer den utlånade argentinaren tillbaka till AIK.

– Det finns intresse för honom. Men Nicolas har – med tanke på sin kvalitet – potential att vara en bärande spelare i AIK, säger sportchefen Björn Wesström.

AIK svämmar över av anfallare. Sedan tidigare är det stenhård konkurrens om anfallsplatserna i Rikard Norlings lagbygge. Nu fogas ytterligare ett namn till raden av forwards i truppen. Nicolas Stefanelli är nämligen tillbaka i AIK:s verksamhet efter att ha varit utlånad till Anorthosis Famagusta på Cypern under våren.

– Han börjar träna med laget igen på onsdag. Han är ju vår spelare eftersom deras säsong är slut. Vi tar hem honom och ansvarar för Nicolas i vår träningsverksamhet. Men om han kommer få spela, säljs eller lånas ut... får framtiden utvisa. Planen är att han kör med oss åtminstone till fönstret öppnas.

Foto: BILDBYRÅN

Wesström: ”En märklig resa”

Utlåningen har inte varit succé, men fyllt sin funktion. Anorthosis Famagusta åkte på ett poängavdrag på grund av oegentligheter i samband med en spelarövergång och säsongen har varit hackig för storklubben.

– Det har varit en ganska märklig resa. På grund av vad som hände så kanske de inte direkt prioriterade en inlånad spelare på korttidslån, men han har spelat majoriteten av matcherna.

Kan köpas loss

Vad tyder på att han kan bli en bärande spelare för AIK?

– Nicholas har – med tanke på sin kvalitet – potential att vara en bärande spelare i AIK. Men då måste han visa det också. Gång på gång på gång. Så är det. Men det beslut vi fattar om Stefanelli gör vi inte i dag.

Finns det intresse från klubbar om att köpa loss honom?

– Det finns intresse. Men är det bäst för AIK? Det får vi se.

Publicerad:

LÄS VIDARE