Publicerad:
Uppdaterad:

C More sänder Afrikanska Mästerskapen

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Efrem Lukatsky / TT NYHETSBYRÅN

För första gången spelas Afrikanska Mästerskapen under sommaren.

Nu har C More säkrat TV-rättigheterna till 2019 års upplaga – där favoritskapet delas av Liverpoolstjärnorna Mohamed Salahs Egypten och Sadio Manés Senegal.

– Superstjärnorna symboliserar en utveckling där Afrika tar allt större plats i fotbollsvärlden, säger C Mores kanalchef Johan Cederqvist.

Afrikas svar på EM kommer i år att för första gången att spelas under sommaren. Turneringen kommer att spelas mellan den 21 juni och den 19 juli i Egypten.

Nu har C More säkrat sändningsrättigheterna till mästerskapet och kommer att sända totalt 30 matcher.

– Med flytten till sommaren kan Afrikanska Mästerskapen ta nästa kliv mot att vara ett av världens största fotbollsmästerskap. För oss och våra tittare så innebär det en ännu längre sommar med landslagsfotboll på absolut högsta nivå, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More. i ett pressmeddelande.

Egypten är förhandsfavoriter

Hemmanationen Egypten är en av de stora förhandsfavoriterna, men Mohamed Salah och gänget utmanas av Liverpoolstjärnans klubblagskamrat Sadio Mané och hans Senegal.

– Superstjärnorna symboliserar en utveckling där Afrika tar allt större plats i fotbollsvärlden. Afrikanska Mästerskapen är ett bra tillfälle att upptäcka att den utvecklingen bara kommer fortsätta, säger Johan Cederqvist.

Mästerskapet kommer i huvudsak att sändas i Sportkanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: