Premier League

Sågningen som borde skrämma Ljungberg

Gary Neville rasar mot allt i Arsenal: Är omöjliga att instruera

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg kommer få att göra i Arsenal.

Det menar experten Gary Neville som praktsågar såväl spelartruppen som ledningen.

– Låt oss vara ärliga med att de där försvararna är omöjliga att instruera, säger Neville till Sky Sports.

Sju raka matcher utan seger och på dem 15 insläppta mål blev för mycket för Arsenals ledning som på fredagen sparkade tränaren Unai Emery. Svenske Fredrik Ljungberg kliver nu in som tillfällig manager men det är inget uppdrag Manchester United-legendaren och tv-experten Gary Neville skulle rekommendera.

– Låt oss vara ärliga med att de där försvararna är omöjliga att instruera. Jag vet inte vem som varit ansvarig för spelarvärvningarna under de senaste två-tre åren men om jag satt i styrelsen skulle jag gett dem sparken efter att ha sett den här förödelsen, säger Neville till Sky Sports enligt The Mirror.

”En grupp mediokra spelare”

Neville, som hann med 85 landskamper för England under sin aktiva karriär, menar att Emery inte kan lastas för Arsenals defensiva problem.

– Det finns inte en chans att Emery sagt åt David Luiz att försöka ställa offside två-tre gånger eller några av de andra hemska sakerna som de andra försvararna och mittfältarna ställt till med. Ta bara (Granit) Xhaka häromveckan. Emery är en stolt man och vi har sett hur han uppträder. Det här är ett djupare problem än tränaren. Det är möjligt att han åker över kanalen den här kvällen och är väldigt glad över att lämna vad som faktiskt är en grupp mediokra spelare bakom sig, säger Neville och fortsätter:

– De har utan tvekan svikit sin tränare. Rekryteringarna har också varit patetiska. Det är omöjligt att hitta en grupp mer oberäkneliga spelare när det kommer till att försvara. Det verkar som ordern varit att ”gå ut i Europa och hitta de fyra mest oberäkneliga spelarna”. Vissa av spelarna är helt enkelt för dåliga.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Experterna om Ljungberg i Arsenal: ”Superhäftigt!”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Arsenal FC

Fredrik Ljungberg

Gary Neville