Uppgifter: Sofia Jakobsson klar för Real Madrids damlag

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter Kosovare Asllani är Real Madrids nya damlag på väg att göra ytterligare en svensk prestigevärvning.

Sofia Jakobsson är klar för den spanska klubben, enligt uppgifter i Spanien.

Real Madrids satsning på damsidan börjar ta form. Klubben köpte i juni upp CD Tacón, som är nykomling i den spanska högstaligan. Från och med nästa år kommer laget att bära Real Madrids färger, men redan under kommande säsong kommer klubben att använda storlagets faciliteter.

Spanska Sport har tidigare skrivit att Madridklubbens plan är att bygga laget med en spansk grund och spelare från det inhemska ligasystemet tillsammans med flera tunga, internationella värvningar.

För knappt två veckor sedan blev det officiellt att den svenska stjärnan Kosovare Asllani skrivit på för CD Tacón, som klubben heter ännu så länge. Hon lämnade Linköping under brinnande allsvensk säsong för att vara med om den spanska storklubben Real Madrids nya satsning och förverkliga en barndomsdröm i föreningen hon älskat och tidigare kritiserat för bristande engagemang inom damfotbollen.

Kosovare Asllani värvades som en första Galáctican i en tänkt stjärnsamling. Den brasilianska spelaren Thaisa har också skrivit på för klubben.

Jakobsson klar enligt uppgifter

Och nu kommer det spanska uppgifter som gör gällande att Asllanis rumskompis från landslaget Sofia Jakobsson blir nästa tunga nyförvärv.

Sofia Jakobsson, som hade möjlighet att förlänga med Montpellier där hon spelat sedan 2014, ser nu ut att välja en ny utmaning i karriären. Uppgifter är dock ännu inte bekräftade.

Den 29-åriga speedspelaren, som gjorde succé som kantforward i det svenska VM-laget, har tidigare spelat i både Ryssland (Rossijanka), England (Chelsea), Tyskland (Cloppenburg).

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani
Publicerad:

LÄS VIDARE