Nilla Fischer: ”Hungern är större än någonsin”

LINKÖPING. Hemma från VM.

Hemma i Linköping.

Bronshjälten Nilla Fischer är redo för återkomsten i Damallsvenskan.

– Hungern efter att vinna är större än någonsin, säger hon.

Nilla Fischer räddade både bollen och det svenska VM-bronset på mållinjen mot England.

Nu är hon tillbaka i Linköping.

Sportbladet möter bronshjälten efter första träningen sedan återkomsten till Sverige, Damallsvenskan och Linköping FC.

– Jag var bäst på träningen, ler 34-åringen som lämnade Wolfsburg i våras.

”Har rensat i trädgården”

Det här är andra vändan här. Hon lämnade Linköping för Tyskland för sex år sedan. Förra hösten meddelade Fischer att hon skulle vända hem igen.

Och nu är du tillbaka.

– Ja, vi kom i tisdags förra veckan. Känns fantastiskt bra att vara här. Sen är det mycket att fixa med i början nu, med huset och trädgården och så, men allt sådant är också roligt.

Vad har du gjort efter VM?

– Jag har rensat i trädgården. Sedan har det varit skönt att få umgås med min son, att få lite kvalitetstid med honom. Och när han har sovit har jag varit i trädgården.

Använder sin erfarenhet

Tio dagar har gått sedan bronsmatchen mot England. Redan på måndag väntar spel igen, Eskilstuna borta, och i dag var alltså första träningen med nya laget. Inte på Linköpings Arena, där det nya konstgräset ännu inte är spelklart, utan på ”Ljunkans” konstgräsplaner, över gatan.

– Träningen kändes bra. Jag sa ju att jag var bäst... Men det var en lugnt start. Lite tävlingsmoment, en passningsövning, mest fokus på att komma igång.

Fischer har gjort fyra världsmästerskap nu. Hon vet hur man återhämtar sig på kort tid.

– Det är skönt att ha gjort många mästerskap tidigare. Jag vet vad som behövs för att komma i form på bästa sätt. Det brukar alltid komma en liten dipp efter ett mästerskap, men jag har ändå en hög högstanivå, så det ska nog gå bra.

”Hungern är större än någonsin”

På sex år vann den erfarne mittbacken tio titlar med Wolfsburg. Hon har inga planer på att sakta ner nu.

– Jag är här för att vinna matcher. Det är därför man spelar. Sedan ska det vara kul såklart, men det viktigaste är att vinna. Det vill jag göra med Linköping. Tanken är att vi ska klättra i tabellen och fixa det här.

Och din hunger efter framgång?

– Den är definitivt lika stor som förut. Tror nästan att hungern efter att vinna är ännu större än någonsin nu. För nu vet man precis hur bra det känns.

Det är synnerligen jämnt i toppen inför återstarten. På måndag väntar en av många viktiga matcher. Fischer pekar ut två specifika saker hon hoppas kunna bidra med.

– Förhoppningsvis kan jag sprida ett lugn både defensivt och offensivt. Sedan att vara ett vapen på de offensiva fasta situationerna. Statistiskt sett var det mycket som avgjordes där i fjol, fick jag berättat för mig i går. Men annars hoppas jag som sagt kunna bidra med min rutin och mitt lugn för att hjälpa laget att hitta rätt, och vinna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.