Jordan Larsson klar för Spartak Moskva

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart.

Jordan Larsson lämnar IFK Norrköping för spel i ryska storklubben Spartak Moskva.

– Jag vill tacka alla i Norrköping för den här fina tiden – förhoppningsvis ses vi i Europa väldigt snart, säger Jordan Larsson.

Den 21-årige anfallaren anslöt till IFK Norrköping från nederländska NEC Nijmegen i början av 2018.

Hans första säsong i klubben blev ingen succé men i år har bitarna fallit på plats. Den här säsongen har Jordan Larsson gjort elva mål på 16 matcher för ”Peking” vilket har väckt stort intresse utomlands.

Efter den senaste tidens spekulationer står det nu klart att Larsson lämnar allsvenskan för spel i ryska storklubben Spartak Moskva.

– Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång. Det är med stolthet vi kan konstatera att vi säljer en spelare till en storklubb i Europa, säger manager Jens Gustafsson till lagets hemsida.

Detaljen bakom numret

Spartak Moskva hör hemma i den ryska högstaligan där de slutade femma förra säsongen.

– Jag vill tacka alla i Norrköping för den här fina tiden. Lagkamrater, tränarstaben, personal och framför allt alla supportrar! Även om mitt första år inte var som någon hade förväntat sig så trodde ni på mig ändå och har gjort det sen dag ett. Jag kommer alltid bära med mig det och förhoppningsvis ses vi i Europa väldigt snart, säger Jordan Larsson.

”Vi hälsar Jordan välkommen och önskar honom lycka till”, skriver Moskva-klubben på sin hemsida.

De skriver även att svensken, som fått sitt namn efter Michael Jordan, kommer att spela i nummer 23 – samma siffror som basketlegendaren hade under sin karriär.

Övergångssumman är inte officiell, men ryska Sport-Express uppgav förra veckan att den landar på cirka fyra miljoner euro, omkring 42 miljoner kronor.

Fler spelarnyheter

I samma veva presenterar IFK Norrköping ett nyvärv.

Som Sportbladet kunde berätta i natt är det Gif Sundsvalls Maic Sema som återvänder till staden han fostrats i.

– Det känns verkligen som rätt tajming att komma till IFK Norrköping. Nu får jag bära Norrköpings lag och det känns kul, säger Sema.

Åt motsatt håll går andremålvakten David Mitov Nilsson, vilket innebär att IFK Norrköping plockar in Andreas Vaikila.

Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM