Rekordstraffet efter våldsamma attacken

”Fem örfilar och en spark i röven tydligen inte bästa lösningen”

avPatrik Brenning

FOTBOLL

14 månaders avstängning och 830 000 kronor i böter.

Det är rekordstraffet för schweiziska Sions president Christian Constantin efter att 60-åringen attackerat en tv-expert.

Inför Sions 2-1-seger mot Lugano i den schweiziska fotbollsligan den 21 september hade tv-experten Rolf Fringer kallat hemmalagets ägarfamilj för ”narcissister utan empati”. När slutsignalen väl ljudit på arenan bestämde sig sedan presidenten Christian Constantin för att konfrontera tv-experten och den tidigare förbundskaptenen Fringer.

– Fringer attackerade och kritiserade mig i veckan. Nu har jag gjort upp med honom. Hur? Jag grep tag i honom och sparkade honom i röven. Det kändes bra! Det är inte subtilt, men om du attackeras måste du sätta stopp, sa Constantin till Blick efter att både sparkat och slagit Fringer.

Foto: TT
Christian Constantin.

Nu har det schweiziska fotbollsförbundet straffat Sion-presidenten. Christian Constantin har under de kommande 14 månaderna tillträdesförbud till samtliga arenor i landet under matcher i den högsta samt näst högsta serien och tvingas dessutom betala motsvarande 830 000 kronor i böter.

60-åringen har själv erkänt regelöverträdelsen men inte uttryckt någon större ånger.

– Tydligen är inte det här den bästa lösningen, fem örfilar och en spark i röven. Men det här var slutet på en lång rad försök från min sida, sa Constantin på en presskonferens dagen efter händelsen.