Chelsea körde över Rosengård i CL

Foto: TT

avPetter J Larsson

FOTBOLL

LONDON. Det blev storförlust mot Chelsea i första CL-åttondelen för FC Rosengård.

Efter 3-0 i London får malmöiterna en svår uppgift i returen på onsdag.

– Det är ett tufft resultat, säger Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic till Sportbladet.

Chelsea med svenskorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson blev en för svår uppgift för FC Rosengård som förlorade dubbelmötets första match med 3-0 i London.

Malmölaget måste nu vinna med stora siffror i returen på onsdag för att ta sig vidare från åttondelsfinalen i damernas Champions League.

– Det var en böljande match där båda lagen hade ett klart övertag i olika perioder men generellt så hade vi ett övertag i en större del av matchen och tre klara chanser, säger Lindahl till Sportbladet.

De engelska ligaledarna hade med nöd och näppe vunnit sin sextondel mot Bayern München på bortamål men kan åka till Sverige med ett stort självförtroende.

– Våra resultat hittills har varit väldigt positiva och det är ingen som har gjort mål på den här planen än, säger Lindahl, som även håller en nolla efter fyra ligamatcher i England där Londonlaget har full poängpott och 19 mål framåt.

Hemmalaget startade i ett högt tempo och radade upp chanser under matchens första 20 minuter. Anförda av Sverigebekante schweiziskan Ramona Bachmann, som spelat fyra år i Rosengård, stormade Londonlaget fram medan de gamla lagkamraterna hade svårt att ta sig över mittplan.

Planens bästa

Zecira Musovic i Rosengårdsmålet var en av planens bästa spelare i första halvlek och stod i vägen ett tidigt Chelseamål, bland annat med en fin benparad på Ji So-Yuns skott från nära håll. Magdalena Eriksson, som bytte Linköping för den Engelska storklubben i somras, hade också två farliga nickar på mål i första halvlek. Musovic räddade den första och på den andra räddade kroatiska Iva Landeka på mållinjen.

– Hon var fantastiskt bra, jag sa det till henne efteråt, vilken match hon gör. Det är hon som håller dem i matchen i början med några fantastiska räddningar. Det är typiskt henne att steppa upp när det verkligen gäller, säger Eriksson till Sportbladet.

När Malmölaget lyckades resa sig något kom kallduschen.  Engelska landslagsspelaren Fran Kirby, som avgjort för Chelsea mot Bayern München, vände upp i straffområdet och bredsidade in en vänstersida i Musovics bortre hörn.

Med 1-0 i halvtid började Rosengård de sista 45 som ett nytt lag och hade flera fina chanser att få det där viktiga bortamålet. 

– Vi sa till varandra i halvtid att vi måste gå ut och slappna av. Att kollar vi upp så finns det väldigt mycket ytor där, säger Zecira Musovic.

Lindahl stod för några svettiga räddningar och såg överspelad ut när Simone Boye Sörensens nick räddades på mållinjen av engelska mittbacksjätten Millie Bright.

– Vi tar väldigt allvarligt på att hålla nollan och det känns skönt att det genomsyrar alla. Man ser hur folk är villiga att offra sig, säger Hedvig Lindahl.

Foto: PETTER J LARSSON
Chelsea-svenskorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson.

”Världsspelare”

Men istället fick Rosengård se gamla lagkamraten Bachmann trycka in 2-0 på en kontring i 66:e minuten. 

– Det var jätteskönt att få 2-0 där, då trubbade deras press av. Vi gör en otroligt bra prestation i dag, och följer vår gameplan hela matchen, säger Magdalena Eriksson.

Rosengårds press avtog och Gilly Flaherty kunde nio minuter senare bredsida in slutresultatet.

– Det är synd att Chelsea får det där andra målet. Det känns som att matchen hade kunnat se helt annorlunda ut annars, säger Zecira Musovic.

Magdalena Eriksson var nära att bli enda svenska i målprotokollet när hon dundrade en frisparkskanon mot Musovics högra kryss, men Rosengårdsmålvakten kunde tippa ut bollen till hörna.

Returen spelas i Malmö nästa onsdag.

– De har världsspelare på alla positioner och förväntar man sig något annat en det här så är man helt fler ute, säger Musovic.

– Det är ett tufft resultat, vi vet att vi kommer att möta ett bra Chelsea på hemmaplan, men slappnar vi av lite och lyfter på blicken så kan vi ge dem en bra match.

Vad tar ni med er till returen?

– Vi ska absolut ta med oss uppoffringarna i eget straffområde men också de första 20 i andra halvlek som är riktigt riktigt bra. Fortsätter vi på det så har vi fortfarande en chans.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM