Hysén: ”Fan, något måste göras”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Hur mår egentligen Blåvitt?

Tobias Hysén kräver en tydlig linje för framtiden och Sebastian Eriksson suckar bara.

– Vi har ingen tränare. Vet inte hur många spelare vi har. Tre är bara här på lån. Nej, ledningen har några problem att lösa... säger Eriksson.

– Fan något måste ju göras, menar Hysén.

Stryk mot AIK. Det är – galet nog – ett av IFK Göteborgs minsta problem just nu. Nödlösningen Alf Westerberg har inte fått någon riktig ordning på laget, ingen vet vem som tränar Blåvitt nästa år och statusen på spelartruppen är högst osäker.

– Vi hoppas kunna presentera en ny tränare ganska snart efter den sista omgången, säger sportchefen Mats Gren.

Är Alf Westerberg aktuell?

– Jag för en diskussion med Alf.

Eriksson: ”Många problem att lösa”

Lagkaptenen Sebastian Eriksson var bedrövad i största allmänhet efter torsken mot rivalen.

– AIK var det bättre laget. Vi vet inte vad vi ska göra som lag när vi har bollen och sätter varandra i skiten med ett dåligt passningsspel. Det har varit en tung säsong med mycket vid sidan om.

Var står Blåvitt inför nästa säsong?

– Bra fråga. Jag vet verkligen inte var IFK Göteborg står. Vi har ingen tränare. Vet inte hur många spelare vi har. Tre är bara här på lån. Nej, ledningen har några problem att lösa på de här månaderna.

Hysén kräver en tydlig linje

Lagpappan och veteranen Tobias Hysén är bekymrad över riktningen, eller bristen på riktning, som präglar IFK Göteborg just nu.

– Vi behöver ha in ny energi till nästa år. Hur man får det är en bra fråga. Men något måste hända. Vi behöver en tydlig kommunikation både internt och externt.

Hur mår ni som klubb?

– Ska man sätta ett ord på det? Ja... skärrade. Eller skärrade är inte rätt ord. Vi står och stampar. Det här löser du bara med en tydlig kommunikation, ett tydligt vägval från högre ort om vad vi ska göra, säger Hysén.

”Fan, något måste göras”

Enligt Hysén krävs det ett rejält omtag för hela föreningen.

– Ska man ta ett steg bakåt och börja om, och sen gå framåt därifrån? För trampar du samma väg så kommer du ingenstans. Då får du byta väg eller stig. Fan något måste ju göras. Det är viktigt att hela klubben sluter sig samman och kommer överens. Vi måste gå all in på något. Så får vi se hur det funkar.

Emil Salomonsson summerade läget som följande:

– Just nu så är det mycket mörka rubriker kring Göteborg och det smärtar extremt mycket när man har varit där ett tag. Man blir emotionellt påverkad efter såna här grejer.

ARTIKELN HANDLAR OM