Sköt AIK till Europa – hyllade vännen

AIK slog IFK Göteborg med 2-1 och säkrade en Europaplats.

Sedan tillägnade man segern till sjuke lagkamraten Daniel Sundgren.

– Det gör ont i hjärtat att se en god vän och en bra fotbollsspelare ligga och vara dålig, säger nära vännen Simon Thern.

AIK behövde en seger i stormötet med IFK Göteborg för att säkra en Europaplats till nästa säsong.

Men uppladdningen till matchen har varit tuff sedan viktige ytterbacken Daniel Sundgren lagts in på sjukhus på grund av akuta andningsproblem.

– Det har varit tufft i veckan. Han är med oss och vi med honom, vi är tillsammans, sa Rikard Norling före avspark.

Drog upp tröjan

AIK:arna spelade med Daniel Sundgrens initialer på tröjärmen under matchen. Och när Chinedu Obasi glidtacklade in 1–0 firade han genom att springa mot klacken och visa upp sin undertröja där han hade ett hjärta i guld med Sundgrens initialer, DS, i mitten.

Sedan satte Rasmus Lindkvist 2–0 med ett drömmål och även han firade genom att hylla Daniel Sundgren.

– Det är en självklarhet för vår vän Daniel, säger Lindkvist i C More.

”Jättehemskt”

AIK vann till slut med 2–1 och därmed är det redan klart att man blir tvåa i tabellen och kommer spela Europaspel nästa säsong.

Efteråt tillägnade man segern till Sundgren.

– Det som har hänt med Daniel är tragiskt och jättehemskt. Vi gör en fin prestation för Daniels skull i kväll. Jag har varit och hälsat på honom och det är inte kul att se honom så här, säger Simon Thern, som umgås mycket med Sundgren även privat, och fortsätter:

– Vi har kommit varandra nära, det är spelaren jag kommit allra närmast, han har till och med varit med i skogarna och fiskat och grejer. Det gör ont i hjärtat att se en god vän och en bra fotbollsspelare ligga och vara dålig, säger Simon Thern.

Thern och Sundgren.
Thern och Sundgren.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.