FC Rosengård utslaget ur CL

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N

MALMÖ. Utspelade i London – chanslösa i jakten på en upphämtning i Malmö.

FC Rosengård är utslaget ur Champions League efter totalt 0–4 mot Chelsea och målvakten Hedvig Lindahl ser oroligt på utvecklingen i Sverige.

– Man börjar tappa om man stannar i Sverige, så kände jag, säger hon.

FC Rosengård fick en mardrömslottning i Champions League-åttondelen där man, som seedat lag, drog Chelsea.

Första mötet i London för en vecka sedan blev en mardröm för Malmö-laget som var totalt utspelat och förlorade med tunga 0–3.

Utgångsläget inför dagens retur såg minst sagt mörkt ut – och hemmalaget var långt ifrån en vändning.

Matchens första mål kom i början av andra halvlek när Ji Soyuns skott ställde Zecira Musovic i mål efter en touch på backen Glodis Viggosdottir.

Chelsea-svenskorna Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson är därmed vidare till kvartsfinal.

Lagets svenska målvakt Hedvig Lindahl följer oroligt utvecklingen i Sverige med klubbar som halkar lite efter i konkurrensen.

”Vinner de flesta matcherna”

– Man skulle önska att herrklubbarna tar klivet in för det är viktigt att värna den historia som svenska klubbar har. Det är inte självklart att Chelsea kliver in och vinner två matcher, sett till tio matcher tror jag att vi vunnit de flesta med de förutsättningar vi har i England nu, säger Lindahl.

Hon önskar att läget var ett helt annat.

– Jag spelade i Sverige i nästan hela karriären och hade verkligen som mål att Sverige ska gå långt i sådana här turneringar och att damallsvenskan ska vara väldigt stark. Men jag kände personligen att till slut måste man bli ego och se till sitt eget hus, man börjar tappa om man stannar i Sverige, så kände jag. Det finns hopp med en fin historia och tradition men det är dags att ta ett grepp om det.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
Zecira Musovic.

”Har inte förutsättningarna”

FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic håller med om att förutsättningarna i klubben är för dåliga för att vara med och konkurrera med lag som Chelsea.

– Vi har inte förutsättningarna att lyckas inom svensk damfotboll, inte lika bra som lagen ute i Europa och det gör att de springer ifrån oss så småningom. Det är många lag ute i Europa som sitter ihop med herrförening som sitter på stora pengar. Att slänga ut några miljon här och där inget för dem medan vi i Sverige får kämpa för vare krona och för allt gå ihop. Men för mig är det bara att acceptera.

Målvakten vill faktiskt inte ha någon backning av ett herrlag.

– Nej, jag tycker Lyon har gjort det fantastiskt bra, börjat från grunden och lever egentligen på sin egen ekonomi. Det är egentligen i min drömvärld att göra en resa som Lyon.

Efter en tung säsong med FC Rosengård vill Musovic nu bara blicka framåt.

– Vi har ständigt fått bryta ihop och komma tillbaka. Jag tror att åtta spelare lämnat, varav typ sex i startelvan och en huvudtränare har lämnat. Det säger en hel del. Men lika sur som den här säsongen känns lika spännande känns nästa.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN