”Fråga mig inte om Harry Kane”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Inför morgondagens match mellan Manchester United och Tottenham saknar Tottenham sin storstjärna Harry Kane.

Vad tycker José Mourinho om det?

– Jag pratar inte om skadade spelare. Så fråga mig inte om Harry Kane.

Foto: BILDBYRÅN OCH AP

Det vankas toppmöte på Old Trafford i morgon. Manchester United, tvåa i Premier League, ställs mot trean Tottenham Hotspur. Medan hemmalaget åkte på säsongens första förlust mot Huddersfield Town i förra omgången kommer ett formstarkt Tottenham från en imponerande hemmavinst mot Liverpool.

Men inför matchen har gästerna åkt på ett ordentligt bakslag då stjärnan och skytteligaledaren Harry Kane kommer att missa matchen på grund av skada.

– Vi är väldigt besvikna. Det är en mindre skada men vi kan inte ta några risker, kommenterade Tottenham-managern Mauricio Pochettino skadan inför matchen.

Har egna skador att tänka på

Men om Pochettino var besviken på Kanes frånvaro fick vi aldrig veta vad José Mourinho tycker. På sin egen presskonferens inför matchen hann journalisterna inte ens ställa den första frågan innan portugisen satte standarden.

– Jag pratar inte om skadade spelare. Så fråga mig inte om Harry Kane. För ska jag prata om Kane så måste jag prata om Ibrahimović, om Pogba, om Fellaini, om Rojo, om Carrick... Så nästa fråga.

Att Manchester United har en lång skadelista var Mourinho tydlig med. Men några positiva besked kom han trots allt med. Mittbacken Phil Jones är spelklar, medan det även finns en chans att hans mittbackskollega Eric Bailly kan delta.

Cupveckan ingen inverkan

Båda lagen spelade även Carabao Cup-match i veckan, Manchester United i tisdags och Tottenham i onsdags. Men att Manchester United skulle ha någon fördel tack vare en dags mera vila avfärdade Mourinho.

– Min känsla är att majoriteten av de (Tottenham-spelare) som spelade den matchen inte kommer att göra det i morgon. Jag kan ha fel, men jag tror att Sanchez, Verthongen, Eriksen, Aurier, Winks... De hade så många spelare som inte var involverade i matchen eller bara spelade några minuter som kommer att spela i morgon. Så jag tror inte det kommer spela någon roll.

Manchester United–Tottenham, i morgon kl. 13.30

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM