”Lindelöf dominerar inte som mittback”

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har fått en tuff start i Manchester United.

Men nu kan det finnas en lösning – som ytterback.

– Han dominerar inte som mittback, säger klubbikonen Phil Neville.

Victor Nilsson Lindelöf gjort i går sin blott andra tävlingsstart när Manchester United hemmabesegrade Burton Albion, hemmahörande i The Championship, med 4–1.

Men omdömena efteråt var inte särskilt goda för den svenske mittbacken.

Ett klumpigt fel gav Burton en chans och han såg stundtals osäker ut. Kan ta ett tag innan han återfått självförtroendet”, skrev lokala Manchester Evening News.

”Då skulle jag bli förvånad”

Nu öppnar i stället Manchester United-ikonen Phil Neville, spelade i klubben mellan 1994 och 2005, för ett positionsbyte för svensken för att närma sig startelvan.

– Jag tror att han kan förvänta sig att bli behandlad precis så som Henrich Mchitarjan blev av José Mourinho förra säsongen. Han kom till England som 23-åring, men är inte den som dominerar som mittback. Jag skulle inte bli förvånad om José spelar honom som ytterback den här säsongen, säger Phil Neville i Sky Sports enligt Daily Star.

”Nödvändigt för Lindelöf”

Såväl Independent som Sky Sports har med Lindelöf i sina ”fem punkter” från matchen och är rörande överens om att Lindelöf inte är redo att bli en fast startspelare i United ännu.

– Jag tror att dessa cuper är direkt nödvändiga för Lindelöf. Han måste kunna anpassa sig till laget och den engelska stilen. Den fysiska biten i England är helt annorlunda jämfört med i Portugal, säger Phil Neville.

I nästa ligacupomgång ställs Manchester United mot Swansea på bortaplan.

Världens 10 dyraste trupper 00:30