”Neymar kräver att PSG-stjärnan säljs”

Uppgifter: Vill ha bort honom redan i januari

FOTBOLL

Neymar kom till PSG för att lämna Leo Messis skugga.

För att inte få sin stjärnstatus i den nya klubben hotad påstås spanska Sport att brassen nu kräver att anfallskollegan Edinson Cavani säljs.

Bakgrunden är söndagens straffbråk mot Lyon.

Det blåser upp till storm i PSG. Efter skriverierna i franska L'Equipe om hur Neymar och Edinson Cavani var på väg att ryka ihop i handgemäng i omklädningsrummet efter söndagen 2-0-seger mot Lyon påstår spanska Sport nu att Neymar tagit kontroversen ett steg längre.

Presidenten har valt sida

Enligt tidningen, med nära band till brassens gamla klubben FC Barcelona, har 25-åringen gått till PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi med kravet att Cavani säljs. Tidningen påstår att Neymar förklarat att ett samarbete med anfallskollegan är ”fullständigt uteslutet” och att han skulle föredra om Cavani säljs redan i januari.

Sport uppger att Al-Khelaifi måste agera ”innan stormen förvandlas till en tsunami” men ser en affär redan i januari som osannolik. Vems sida presidenten kommer välja anses dock solklart då Neymar värvades som världshistoriens dyraste fotbollsspelare så sent som i somras.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

”Kriget redan förlorat”

25-åringen fick då löftet att han, tillskillnad från i sin gamla klubb Barcelona, ska vara den självklare stjärnan. Något som söndagens straffbråk – när Cavani vägrade släppa straffsparken till brassen – inte visade.

Neymar påstås också redan ha vunnit starka allianser i PSG:s omklädningsrum vilket fått Cavani att förstå att, som Sport uttrycker det, ”kriget redan är förlorat”.

Texten i Sport är rejält spekulativ men lämnar ändå frågan hur det egentligen står till i PSG:s stjärnbygge?

ARTIKELN HANDLAR OM