Bajens tuffa skadesmäll: ”Det är tungt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Sander Svendsen
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Sander Svendsen

FOTBOLL

Bajens supportrar kan sluta hoppas.

Sander Svendsen och Serge-Junior Martinsson Ngouali kan inte spela mot Malmö FF.

– Det är tungt för det är två viktiga spelare, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Serge-Junior Martinsson Ngouali

Bajen tappade boll, pressades ner lågt i planen och fick inte i gång något effektivt passningsspel. I viktige Serge-Junior Martinsson Ngoualis frånvaro stod Hammarby alltså för en svag insats i derbyt mot AIK.
Sedan dess har supportrarnas hållit tummarna för att mittfältaren skulle vara redo för tuffa bortafajten mot Malmö FF.

Så blir det dock inte.

”Andra får chansen”

Spelfördelaren är fortfarande lårskadad och åker inte med ner till Skåne. Inte heller nyförvärvet Sander Svendsen, som imponerat sedan han kom till klubben, kommer till spel.

– Det är tungt för det är två viktiga spelare. De är viktiga om vi ska kunna vinna matcher, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen och fortsätter:

– Samtidigt är det bra för oss att andra spelare får chansen. Det ska bli ett intressant test att se hur vi klarar av det här.

”MFF är de framtida mästarna”

Serieledande Malmö FF har inte vunnit på tre matcher och är helt plötsligt piskade att vinna hemma mot Hammarby för att tvivlet inte ska växa ytterligare.

Hur tror du att de påverkas av pressen?

– Om du spelar i Malmö FF så är det alltid press. Det hanterar deras spelare mycket bra och är vana vid det. Jag sa det redan i våras: Malmö FF är de framtida mästarna. Jag kan bara upprepa det.

”Vi såg riktigt dumma ut i derbyt”

Michelsen är särskilt imponerad av en viss landsman på mittfältet.

– De får allsvenskans bästa spelare, Anders Christiansen, tillbaka i spel och det kommer hjälpa Malmö mycket. Men det blir en intressant match för oss på ett fullsatt stadion. Vårt nya lag behöver möta de bästa lagen för att inse vad vi saknar. För att förstå vad vi behöver förbättra.

Hur ser du på det "nya" Bajen?

– Vi kommer se väldigt bra ut i vissa matcher, och väldigt dumma ut i andra. Som i derbyt när vi såg riktigt dumma ut. Men vi är medvetna om att det kommer ta tid innan allt sitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.