Ska mycket till om någon ska slå dem

Brenning: Ett utropstecken bland alla frågetecken i PL-toppen

Snart åtta omgångar är spelade av Premier League och vi ser ett par tydliga tendenser.

Manchester City är laget att slå.

Det ska mycket till om någon ska lyckas med det.

Roy Hodgson på tränarbänken och Wilfried Zaha på topp. Det var vad som krävdes för att Crystal Palace skulle bryta sin sju matcher långa måltorka och från jumboplatsen ruska om regerande mästaren Chelsea.

Zaha stundtals briljant

Zaha var stundtals briljant även om hemmalaget fick god hjälp av Cesar Azpilicueta både vid 1-0- och 2-1-målet. Den i Manchester United så misslyckade yttern har verkligen fått ny fart och har hittat ytterligare en dimension i sitt spel när han som mot Chelsea vågar att även ta sig in i planen och hota bakom motståndarnas backlinje. Han är fortfarande bara 24 år och det kan visa sig ha varit en svidande förlust för England att Zaha nu i landslagssammanhang övergivit landet för Elfenbenskusten.

Men frågan som hänger kvar efter lördagens Zaha-uppvisning är ändå inte någon rörande hans landslagsframtid eller Roy Hodgsons eventuella effekt på Crystal Palace. Nej, mina funderingar handlar istället om toppkampen i Premier League.

För efter att ha sett Manchester United parkera lyxkryssaren mot Liverpool och Chelsea nu ha stora problem mot Crystal Palace samtidigt som Tottenham fortsätter att brottas med sitt Wembley-spöke så tvingas vi redan åtta omgångar in i årets ligaspel fråga oss om inte ett lag är på väg att springa ifrån? För mitt i alla frågetecken kring titelutmanarna skrev Manchester City på lördagen ytterligare ett stort utropstecken i sin match mot Stoke.

Spetsigare trupp än någon annan

Sju mål framåt och en anfallsfotboll som inget annat lag i Premier League kan matcha. Detta dessutom med en trupp som ser bredare och spetsigare ut än någon annans.

Kevin de Bruyne är huvudarkitekten men när det kommer till avslutare och kreativ kraft har Manchester City vapen så det räcker och blir över. Gabriel Jesus är tillbaka där han avslutade innan skadan, Leroy Sané har börjat visa sin enorma potential och i det fantastiska sällskapet har även Raheem Sterling nu börjat producera igen.

Då har jag inte ens nämnt namn som Bernardo Silva, Sergio Agüero och David Silva.

Säsongen är fortfarande bara åtta omgångar gammal och vi ska akta oss för att dra för säkra slutsatser men här och nu är Manchester City det enda laget med kvalité nog att själva gå ut och verkligen spela bort vilken motståndare som helst.

Manchester United jobbar fortfarande till stor del med riskminimering i väntan på ett riktigt vägvinnande spel, Chelsea med att försöka väcka liv i en slumrande Eden Hazard, Tottenham med att hitta hem, Arsenal med att hitta vägen framåt och Liverpool med att stoppa motorvägen bakåt. Detta samtidigt som Manchester City bara stormar rakt fram mot mål.

De har greppet nu.

Foto: McNulty/JMP/REX/Shutterstock / Rex Features

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

avPatrik Brenning

ARTIKELN HANDLAR OM