Succéinhopp av debutanten – räddade oavgjort

FOTBOLL

OSLO/STOCKHOLM. Han ”tvingade” sig till en landslagsdebut.

Och väl där tog Samuel Armenteros, 27, chansen – redan efter tolv minuter på planen.

Hans nickmål räddade oavgjort för Sverige mot Lars Lagerbäcks Norge.

– Det är en dröm att få representera Sverige, säger han i TV4.

Efter en kanonsäsong i Heracles i holländska ligan var forwarden Samuel Armenteros ett hett namn inför Janne Anderssons landslagssamling.

Han valde att peta honom ur den första truppen men när Marcus Berg lämnade laget fick Armenteros en inkallelse till matchen mot Norge.

Eller som han själv uttryckte, han tvingade sig in.

– Det är väl det jag fokuserat på just i år, få det där snacket. Att han inte ska kunna titta sig omkring och välja någon annan, det är nästan så att man tvingar honom, sa han.

”Stark, smart och målfarlig”

När han skulle presentera sig som spelare sa han:

– För de som inte känner till mig har jag inget hår på huvudet, det är jag längst fram i anfallet, haha. Jag är lätt att känna igen. Stark forward, smart i boxen, målfarlig.

Något som Armenteros visade omgående.

Inbytt mot Guidetti i 69:e minuten i underläge 0–1 och tolv minuter senare skaffade han själv en hörna som han själv sedan säkert nickade in till en kvittering.

– Finns vissa spelare som har näsan för mål, känns som han har en räv bakom örat i straffområdet, säger Anders Andersson i TV4.

”Toppar min karriär”

Själv var Armenteros så klart nöjd.

− Det toppar min karriär att ha fått den här chansen nu. Jag har bevisat åter och åter igen i klubblaget och att nu äntligen få den här chansen och kröna den med ett mål är jättekul, säger han i TV4.

För Sportbladet beskriver han målet så här:

– Det gick ganska snabbt, det var en hög hastighet på bollen. Målvakten såg nog inte för en försvarare skymde lite och sen studsade bollen snabbt i det blöta gräset. Ett fantastiskt mål, haha.

Janne Andersson gillade kvitteringen:

– Han har en fantastisk förmåga att nosa upp läget, fantastiskt kul att se.

Resten var han inte alls nöjd med.

– Vi försöker, men vi var inte bra helt enkelt. Men vi har spelat nio riktiga matcher, bara förlorat en och det är en styrka att inte förlora när vi spelar riktigt dåligt, säger Janne Andersson.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Armenteros gjorde mål direkt i sin debut.