”Förväntas erbjudas nytt United-kontrakt”

Zlatan Ibrahimovic, 35, kan vara tillbaka i spel redan i höst.

Nu uppger The Sun att Manchester United förväntas erbjuda honom ett nytt kontrakt.

”Uniteds medicinska team är förbluffade över hur snabbt hans rehab går”, skriver den engelska tabloiden.

Följ ämnen i artikeln

Det var bara 83 dagar sedan Zlatan Ibrahimovic skadade sig allvarligt i slutet av Manchester Uniteds Europa League-match mot Anderlecht.

Kort efteråt meddelade United att det rörde sig om en ”omfattande korsbandsskada” men sedan dess har såväl klubben som Ibrahimovic varit sparsamma i sina uppdateringar.

Kortare hälsningar har portionerats ut i sociala medier men någon definitiv prognos har aldrig nått dagsljuset.

Borttagen från truppen

Den 1 juli löpte svenskens kontrakt med PL-jätten ut och han plockades då bort från den officiella truppen. Därefter har det spekulerats i att Ibrahimovics tid i United är över, rykten som knappast avtog när storklubben i dagarna gjorde klart med Evertons anfallsstjärna Romelu Lukaku för över 800 miljoner kronor.

Men nu kommer The Sun med nya uppgifter.

”Är förbluffade”

Den engelska tabloiden – som visserligen är Englands mest lästa tidning men som samtidigt har ett tvivelaktigt rykte – uppger att Zlatan Ibrahimovic är långt gången i sin rehab och att han kan vara redo för spel redan i oktober månad.

Dessutom uppger man att United förväntas erbjuda honom ett nytt kontrakt så fort han är fullt återställd. Det ska då röra sig om ett korttidskontrakt som gäller säsongen 2017/18 ut.

”Uniteds medicinska team är förbluffade över hur snabbt hans rehab går”, skriver den engelska tabloiden.

”Ibra” har den senaste tiden varit på plats vid Uniteds träningsanläggning Carrington och skött sin rehab där, vilket klubben har bekräftat för Sportbladet.

”Ja, Zlatan har varit här och påbörjat sin rehab vid Carrington”, skrev presschef Karen Shotbolt i ett mejl häromveckan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.