”Kommer dröja 25 år till om Coutinho säljs”

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Philippe Coutinho ryktas till Barcelona.

Skulle Liverpool sälja skulle det vara förödande, menar legendaren Steve Nicol.

– Det kommer dröja ytterligare 25 år innan vi vinner Premier League om han säljs, säger han.

Neymar från Barcelona till PSG för världsrekordsumman 2,2 miljarder kronor är sommarens stora snackis i fotbollsvärlden.

Men det har också skapat ringar på vatten.

Barcelona är nu på värvningsjakt, och framför allt har Liverpools brasse Philippe Coutinho och Borussia Dortmunds Ousmane Dembélé pekats ut som ersättare. Och den förstnämnde, som förra året gjorde 13 mål och sju assist på 28 PL-starter, verkar ligga närmast till hands.

I går kom uppgifter från Spanien om att Barcelona rest till England för att färdigställa affären, och under kvällen sipprade flera brasilianska och spanska sajter ut att affären var klar.

”Bara nonsens”

Trovärdiga Liverpool Echo står dock fast med att Liverpool inte kommer sälja. Det gör klubben i sådana fall rätt i, menar Liverpool-legendaren Steve Nicol.

Foto: Dave Thompson / NTB Scanpix

– Det här kommer bli en avgörande tid för Liverpool och för ägarna (Fenway Group). Om Liverpool vill vinna ligan så måste de behålla Coutinho, men om de säljer så måste de starta om helt från början, säger han enligt Liverpool Echo, och fortsätter sedan med en uppmaning till fansen:

– Liverpools supportrar kommer bli helt förstörda om han säljs. Om Liverpool går ut och säger att det var Coutinho som ville flytta, att han inte var lycklig, tro inte på det. Det är bara nonsens.

”Kommer dröja 25 år”

Nicol, som spelade i Liverpool i hela 14 år och totalt gjorde över 300 matcher för klubben, menar att en försäljning kan bli förödande.

– Om de säljer Coutinho så är det bara att vinka vit flagg. Släck ljusen; för i sådana fall kommer det dröja ytterligare 25 år innan vi vinner Premier League, säger han, och fortsätter:

– Hur ska de hitta någon lika bra som honom? Vad är meningen med att ha pengar om man inte kan spendera dem? Om de säljer Coutinho har ägarna visar det på att de bryr sig mer om affärer och ingenting om stolthet.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM