Svensson: ”Zlatan kan vara en idiot”

Zlatan Ibrahimovic och Anders Svensson har gjort många år tillsammans i landslaget.
Zlatan Ibrahimovic och Anders Svensson har gjort många år tillsammans i landslaget.

Förra våren berättade Anders Svensson om sin rädsla för att rikta kritik mot Zlatan Ibrahimovic.

Men enligt Vetlandaposten ska han ha släppt på spärrarna.

– Zlatan kan vara hur trevlig som helst för att i nästa sekund vara en fullständig idiot, ska Svensson ha sagt enligt tidningen.

– Det har jag inte alls sagt, säger Svensson Sportbladet.

Anders Svensson har gjort 148 landskamper, fler än någon annan herrspelare i Sveriges historia. 2013 slutade han i landslaget och hösten 2015 la han fotbollsskorna på hyllan för att därefter inleda en karriär som tv-expert.

”Vill kunna ge honom kritik”

För ganska precis ett år sedan berättade han, i Olof Lunds podcast, om sin rädsla för att kritisera sina gamla landslagskollegor, särskilt Zlatan Ibrahimovic.

– Om jag till exempel kritiserar Erik Johansson som är mittback för något ingripande, så rör det ingen. Men om jag skulle kritisera Zlatan för att han inte tar jobbet till exempel i en situation, då kommer ju oftast någon av kvällstidningarna stå direkt i mixed zone och säga att ”Anders Svensson sågade dig under matchen”, vilket egentligen inte är helt sant. Det är tråkigt, för jag vill ju kunna ge honom kritik precis som jag ger de andra kritik, sa Svensson då.

Svensson stoppad från landslaget: ”Jag kan ångra att jag var frispråkig”

”Kan vara en idiot”

Men enligt Vetlandaposten har Anders Svensson i dagarna gästat Myresjö/Vetlandas frukostmöte och där varit helt orädd för att kritisera just Zlatan Ibrahimovic.

På frågan om hur ”Ibra” var i omklädningsrummet ska Svensson ha svarat:

– Han kan vara hur trevlig som helst för att i nästa sekund vara en fullständig idiot. Emellanåt har han betett sig så fruktansvärt illa mot en del spelare att man undrat vad som egentligen händer. Jag tror han vill testa nya spelare. Det är som att han vill bryta ned dem för att se vad de klarar av och det kanske är så han själv blivit så bra. Men jag kan inte säga att jag tror på den modellen. Det har aldrig varit något mellan honom och mig, jag tror han alltid haft någon sorts respekt för oss som är lite äldre.

Detta förnekar dock Svensson kraftigt när Sportbladet når honom.

– Vad är det frågan om? ”Idiot” har jag verkligen inte sagt, säger han.

”Fantastisk spelare”

Enligt Vetlandaposten underströk Svensson att han tycker Zlatan är ”en stjärna ut i fingerspetsarna”.

– Zlatan är en fantastisk spelare, det kan ingen ta ifrån honom. Vi har ingen speciellt tät kontakt, men när vi träffas snackar vi lite så klart, ska Svensson ha sagt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.