Mourinho: ”Jag är ledsen för något jag gjorde mot honom”

Foto: TT
Mourinho och Schweinsteiger.
FOTBOLL

Bastian Schweinsteiger lämnade Manchester United och flyttade till Chicago Fire.

Under säsongen var han rejält utfryst – något José Mourinho nu beklagar.

– Bastian är i den kategorin av spelare där jag är ledsen för något jag gjorde mot honom, säger han till Uniteds hemsida.

Bastian Schweinsteiger har en meritlista som få kan matcha.

Men den sista säsongen i Manchester United blev inte alls lyckad.

Sedan José Mourinho tog över som manager inför säsongen har Schweinsteriger varit rejält utfryst, och han fick inte ens träna med a-laget under början av säsongen.

Det blev bara fyra matcher, men den 21 mars blev det klart att utfrysningen är över och tysken flyttar till MLS-laget Chicago Fire.

Nu ångar Jose Mourinho hur han behandlade 32-åringen.

”Jag kunde inte stoppa honom från att lämna”

– Bastian är i den kategorin av spelare där jag är ledsen för något jag gjorde mot honom. Jag vill inte prata om honom som spelare, om jag skulle ha köpt honom eller inte. Jag vill prata om honom som ett proffs, säger Mourinho på en presskonferens inför United match mot West Brom i helgen.

Och det är främst för den första perioden av säsongen som portugisen beklagar sig, och ångrar att han inte lät honom vara med i truppen då.

Men han bad Schweinsteiger om ursäkt innan han lämnade:

– 'Jag gjorde inte rätt mot dig en gång, jag måste göra rätt mot dig nu’. Så när han bad om att få lämna var jag tvungen att säga ’ja, du får lämna’, eftersom jag gjorde det en gång, och kan inte göra det två gånger. Så jag är ledsen för den första tiden med honom. Han vet det.

– Jag ångrar det och det är inga problem för mig att erkänna, och det vet han eftersom jag berättade det för honom.

Samtidigt hyllar han den före detta tyske landslagskaptenen för hans professionalism och attityd på träningarna, och önskar honom lycka i USA.

ARTIKELN HANDLAR OM