Publicerad:
Uppdaterad:

ÖFK drabbat av coronafall

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Östersund har drabbats av ett coronafall i truppen, meddelar klubben.

”Personen som har fått Covid 19 har varit isolerad i en vecka och är på bättringsvägen”, skriver ÖFK.

I samband med det konstaterade fallet bekräftar klubben att samtliga spelare, ledare och personer kring laget under fredagen testats för covid-19.

”Smittskyddsinstitutet har idag besökt Jämtkraft Arena och testat alla spelare i ÖFK:s A-lag, alla ledare och övrig personal som har kontakt med truppen. Flera av ÖFK:s spelare har tidigare testat sig för Covid 19 och när vi i morse fick svar på ett provsvar som var positivt, bestämde sig klubben för att testa alla spelare och ledare för Covid 19”, skriver klubben.

”Finns ingen oro”

Provsvaren, som samtliga i truppen genomfört, kommer att lämnas senast på lördag kväll. På söndag tar Östersund emot Djurgården på Jämtkraft Arena.

– Vi får avvakta och se efter 17.00 i morgon hur det ser ut då. Just nu finns det ingen oro, säger Östersunds pressansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

ÖFK bekräftar också att de inte har meddelat söndagens motståndare, Djurgården.

– Nej, det har vi inte gjort. Vår matchläkare eller någon annan ska göra det. På något sätt kommer vi förstås att meddela dem, säger Lidström.

Kan spela på söndag

Enligt lagläkaren Jan Hansson kan den smittade spelare redan vara aktuell på söndag.

– Han mår bra. Han är nog egentligen frisk från i morgon. Han har lite hosta men det accepteras ju om det har gått mer än sju dagar efter symptomdebut och man inte haft feber under de senaste 48 timmarna, säger ÖFK:s lagläkare till Östersunds-Posten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: