Isak om Lineker: ”Hade jag fel eller?!”

GÖTEBORG. I dag fick vi rond fem av Alexander Isak vs Gary Lineker.

– Hade jag fel eller, ler Blågults anfallsstjärna om sitt tidigare uttalande.

Därmed har Isak vunnit på teknisk knockout – väl?

Alexander Isak vs Gary Lineker har blivit en liten följetong de senaste dagarna.

Det började med att den engelske fotbollslegendaren, och tv-programledaren, hyllade Isak i en tweet efter Sverige-Slovakien:

”Tror inte det är särskilt mycket tvivel om att Alexander Isak kommer få mycket uppmärksamhet från klubbar runt om i Europa. En exceptionell talang”, skrev Lineker.

Ledde till skrattfest i BBC

På presskonferensen omedelbart efteråt frågade Sportbladet Isak om han visste vem Lineker var.

– Ehm… Jag har inte så bra koll. Jag vet att det är någon engelsk … han sitter i studio och sådant där, va? En gammal spelare?

Ja, han blev skyttekung i VM 1986!

– Ah, okej. Då var jag inte född. Men lite koll har jag, sa Isak.

Svaret nådde Lineker som i ”rond tre” svarade på twitter med en emoji av en gammal man. Senare på kvällen togs Isaks svar upp i BBC:s studioprogram ”Match of the Day”, med Lineker på plats, vilket ledde till en stor skrattest.

”Var inget negativt”

När Isak mötte den svenska presskåren på måndagen fick 21-åringen frågan vad han tycker om uppståndelsen som blivit av hans uttalande.

– Hade jag fel eller?! Med gammal menade jag inte ålder utan att han var en gammal spelare som slutat och som sitter i en studio, ler Isak.

– Det var inget negativt. Jag vet att det varit en väldigt duktig spelare. Sen hade jag inte stenkoll på honom. Jag har bättre koll nu.

Om själva hyllningen säger Isak:

– Otroligt kul, självklart. När man får hyllningar av bra fotbollsspelare eller bra ex-fotbollsspelare så tar man till sig det och uppskattar det också, säger Isak.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.